Eroğlu: CHP Lideri Gelse Aydın’ı Elimizden Alamaz

Eroğlu: CHP Lideri Gelse Aydın’ı Elimizden Alamaz

Orman ve Su İşleri Bakanı Prof.Dr. Veysel Eroğlu, “CHP’nin mevcut Genel Başkanı gelse, Aydın’ı AK Parti’nin elinden alamaz” dedi.

İl genelinde gerçekleştirilecek bir dizi açılış programı nedeniyle kurmaylarıyla birlikte Aydın'a gelen Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, Nazilli’de Dereköy Islahı Projesi’nin temelini attı ve bir tesisin de açılışını gerçekleştirdi. Törene Aydın Valisi Erol Ayyıldız, AK Parti Aydın Milletvekilleri Mehmet Erdem, Gültekin Kılınç ve Semiha Öyüş, Bakanlığa bağlı Genel Müdürler, kamu kurum ve kuruluşları ile sivil toplum örgütü temsilcileri ve davetliler katıldı. İki tesisin taşkınla mücadele adına vatandaşın hizmetine sunacakları tesisler olduğunu ifade eden DSİ Genel Müdürü Akif Özkaldı; şöyle konuştu: “4 milyon 790 bin TL’ye malolacak Nazilli Dereköy Deresi Islahı tamamlandığında Nazilli ilçemiz taşkından korunacak, dere ıslahı suretiyle estetik bir görünüm sağlanacaktır. Bu tesisle, hem Nazilli ilçemizi taşkından koruyacağız hem de Nazilli ilçemize son derece güzel bir yaşam alanı kazandırmış olacağız. Açılışını yaptığımız Nazilli’ye bağlı İsabeyli Beldesi İsabeyli Deresi 2. kısım taşkın ve rusubat kontrolü tesisi ile de İsabeyli Beldesi taşkından korunmuş olacaktır. Ayrıca ‘1000 günde 1000 gölet ve sulama projesi’ ile alakalı olarak da Nazilli ilçemize bir gölet kazandıracağız. Bin 950 dekar zirai arazinin modern borulu sistem ile sulanmasını sağlayacağımız Nazilli İsabeyli göleti ve sulama işinde ihale süreci devam etmektedir.”

KARANLIK TEZGAHLAR VAR

AK Parti’nin Aydın ve Nazilli’de önemli hizmetlere imza attığının altını çizen AK Parti Aydın Milletvekili Gültekin Kılıç da, şunları söyledi: “Özelikle Gezi eylemleriyle başlayıp 17 Aralık süreciyle devam eden milli iradeyi yok sayma, milli iradeyi itibarsızlaştırma çabalarını büyük bir üzüntü ve hayretle takip etmekteyiz. Sandıktan çıkamayacağını anlayanların, milletin iktidarı olan partimize yönelik başlattığı ‘Derin tezgahlar’ bir bir gün yüzüne çıkıyor. Bu karanlık tezgahları planlayanların gözden kaçırdığı bir şey var. Bizler ki, gücünü önce Allah sonra milletinden alan Adalet ve Kalkınma Partisi mensupları, son nefesinde dahi, ‘Hayata veda etmek üzere olduğum şu anda devletim ve milletime ebedi saadetler dilerim’ diyebilen Adnan Menderes’in, kurşunu yediği halde ayağa kalkarak ‘Allah’ın verdiği canı Allah’tan başka alacak yoktur’ sözleriyle iman-i teslimiyetin en güzel örneğini veren Turgut Özal’ın, bu milletin gönlünde inşa ettiği sarayları yıkmaya değil, yüceltmeye geldik. Ve herkes şunu çok iyi bilsin ki, bu hükümeti millet seçti, gücünü de sadece milletten alıyor. Türkiye’de millet iradesinden üstün bir irade yoktur.” Dere ıslahı ve taşkın koruma tesislerinin tamamlanıp faaliyete geçmesi ile hem çevredeki tarım arazilerinin taşkınlardan korunacağını hem de yöre insanının can ve mal kaybının önleneceğini dile getiren Vali Erol Ayyıldız ise, “Orman ve Su İşleri Bakanımız Sayın Veysel Eroğlu’nun bakanlığı döneminde Türkiye’de ve Aydın’ımızda barajlar ve göletler başta olmak üzere, sulama kanalları, taşkın koruma tesisleri gibi pek çok proje hayata geçirildi. Sayın Bakanımız sayesinde ve yoğun gayretleriyle ilimizde Çine Barajı, İkizdere Barajı, Aydın Ovası sulamaları, Aydın İçme Suyu İshale hattı gibi saymakla bitmeyecek birçok proje hayata geçirildi. Sayın Bakanımızdan Aydınlılar olarak müteşekkiriz, sağolsun var olsun” dedi.

“KILIÇDAROĞLU GELSE AYDIN’I ELİMİZDEN ALAMAZ”

İl genelindeki açılış programı için Aydın’a gelen Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu da, Aydın’ın 11 yılda 11 milyarlık yatırımla en fazla devlet desteği alan ilk 5 il arasında yer aldığını söyledi. Toplam 697 milyon 588 bin 500 TL değerinde 34 projeyle Aydın'a gelen Bakan Eroğlu, AK Parti iktidarının Aydın'a çok önem verdiğini kaydetti. Bakanlık olarak tam kadro Aydınlıların karşısına çıkan Eroğlu, yerel seçimlerde aday olan AK Parti Aydın Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mustafa Savaş'ın Aydın için bir şans olduğunu, bu fırsatın iyi değerlendirilmesi gerektiğini ifade etti. CHP’nin mevcut yönetimin Aydın’la ilgili açıkladığı anketlere yönelik bir değerlendirme yapan Bakan Eroğlu, şunları söyledi: “CHP’nin mevcut Genel Başkanı gelse, Aydın’ı Mustafa Savaş’ın elinden alamaz. Sayın Başbakan beni Aydın’a gelmem konusunda özellikle görevlendirdi. Aydın'la devlet ve millet ele bu büyümenin önüne kimse geçemez.“ Bakan Eroğlu, 2 Kasım 2012 ve 27 Nisan 2013 tarihleri arasında Aydın'a 913 milyon TL değerinde 59 farklı projeyle geldiklerini ve bunların bir kısmının açılışlarını yapacaklarını söyledi. Eroğlu, yaklaşık 692 milyon 840 bin TL değerinde Devlet Su İşleri Genel Müdürlüğü'nün Aydınlılar için projeleri olduğunu anlattı. Orman Genel Müdürlüğü'nün de 4 milyon 748 bin 500 TL değerinde 5 projeyi hayata geçireceğini anlatan Eroğlu, sözlerine şöyle devam etti: "İktidarımız verdiği her sözü yerine getirdi ve getirmeye devam edecektir. Aydın, merhum Menderes'in memleketidir ve iktidarımız için de çok önemlidir. İktidarımız verdiği önemi gerek projeleriyle gerek Büyükşehir Belediye Başkanlığına gösterdiği adayla çok net şekilde göstermiştir."

“AYDIN, TURİZMİN DIŞINDA TARIM ÜSSÜ OLSUN”

Devlet Su İşleri Genel Müdürlüğü'ne bağlı 29 farklı projenin Aydın'da can bulacağını söyleyen Bakan Eroğlu, sözlerini şöyle sürdürdü: "Aydınlıya 1 baraj, 5 sulama tesisi, 3 gölet ve bunların sulaması yapılacak. Bu tesislerle 278 bin 360 dekar arazi sulanacak, 51 bin dekar arazinin sulama şebekesi yenilenecek. Kuşadası, Söke Yöresine yılda 20,75 miyon m3 kapasiteli içme suyu temin edecek olan Sarıçay Barajı inşa edilecek. Bu sayede 36 yerleşim yeri ve 23 bin 630 dekar zirai alan taşkınlardan korunacak. Biz Aydın'ı turizm ve tarımda dünya üssü yapacağız bunda kararlıyız.”

NAZİLLİ ESTETİK BİR GÖRÜNÜME KAVUŞACAK

Yapılan konuşmaların ardından protokol üyeleriyle birlikte Nazilli Dereköy Islahı’nın temelini atan Bakan Eroğlu, Nazilli İsabeyli Deresi Taşkın Koruma 2. Kısım tesisinin ise açılışını yaptı. Nazilli Dereköy Islahı tamamlandığında Nazilli taşkından korunacak ve dere ıslahıyla estetik bir görünüm sağlanacak. Açılışı yapılan tesisle İsabeyli beldesi taşkınlardan korunacak.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.