Ertürk: "Biz sahte Atatürkçülerden değiliz"

Ertürk: "Biz sahte Atatürkçülerden değiliz"

Kuyucak Belediyesi ile Büyükşehir arasındaki TAK kriziyle ilgili konuşan Kuyucak Belediye Başkanı Metin Ertürk, "TAK'ı kimin yaptığının önemi yok. Bizim Atatürk sevgimize engel olmaya çalışıyorlar" dedi.

Kuyucak'ta belediye binası önünde yer alan TAK'ın kaldırılmasıyla başlayan tartışmalar devam ediyor. Büyükşehir belediyesi ile Kuyucak Belediyesi arasında 2 gündür gerilime yol açan ve dün arbedeyle sonuçlanan eski TAK yerine LED ekran şeklinde yeni TAK yerleştirildi. Belediye binası önünde basın açıklaması düzenleyen Kuyucak Belediye Başkanı Metin Ertürk, CHP'li büyükşehir belediyesinin AK Partili ilçe belediyesine karşı bir tutum sergilediğine dikkat çekti.

"ENGEL OLMAYA ÇALIŞIYORLAR"

Kuyucak Belediye Başkanı Metin Ertürk, "TAK'ı kim yaparsa yapsın bu önemli değil. Ama bizim Atatürk sevgimizi, Atatürk'e olan saygımızın halkımız tarafından hissedilmesine engel olmak istiyorlar. Ona ket vurmaya çalıyorlar. Ama biz de ona müsaade etmeyeceğiz." dedi..

TAK'a demir kaplama yapılarak modern bir görünüm kazandiracaklarina değinen Ertürk, "Kuyucak' a yakışır bir TAK olacak. Biz sahte Atatürkçüler değiliz.Ataturk'u gönülden seviyoruz" ifadelerini kullandı.

Açıklamanın ardından grup saygı durusu ve Istiklal Marşı ile dağıldı. Öte yandan yaşanabilecek bir gerginliğe karşı Aydın ve Nazilli'den sevkedilen çevik kuvvet ekipleri bölgede geniş güvenlik önlemi aldı.  Büyükşehir belediyesi yetkilileri de açıklamayı takip etti.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.