Erürker AK Parti'den Aday Adayı

Erürker AK Parti'den Aday Adayı

7 Haziran genel seçimleri öncesinde AK Parti’den milletvekili aday adayı olan Hakan Çağlar Erürker, 1 Kasım seçimleri öncesinde aday adayı olduğunu açıkladı.

 

AK Parti Aydın İl Başkanlığına adaylık başvurusu yapan Hakan Çağlar Erürker, 1 Kasım seçimleri sonrasında birikim ve tecrübelerini Aydın’ın tarımda, sanayide, ticarette ve turizmde gelişip kalkınması için harcayacağını söyledi.

Erürker’in  aday adaylığına dair yaptığı basın açıklaması şu şekildedir: 

"1 Kasım Milletvekili Genel Seçimlerinin Milletimize, Ülkemize ve Aydınımıza hayırlara vesile olmasını temenni ediyorum. Ülkeme, Milletime ve Aydınımıza hizmet edebilme azmi, aşkı, şevki ve heyecanıyla sizlerin huzurunda Aydın AK Parti Milletvekili Aday Adaylığımı açıklamaktan bahtiyarlık duyuyorum.

Siyaset özü itibarıyla hayırlı işlerde birlik olmanın; iyiliği yayma ve kötülüğü azaltmanın vasıtası olduğu sürece anlamlıdır. Benim için siyaset Aydınımıza, Ülkeme, Milletime ve Medeniyetime hizmet edebildiğim ölçüde anlamlıdır. Türkiye’de tüm bu değerlere hizmet edebilmenin adresi de AK Parti’dir.

Türkiye’nin son 13 yılda AK Parti Hükümetleriyle gerçekleştirdiği büyüme ve kalkınmanın; demokrasimizin gelişmesinin hepimiz şahidiyiz. Şahit olduğumuz bir şey daha var: siyasi istikrarımızda oluşan en ufak bir boşlukta Ülkemizi karıştırmak için hazır bekleyen şer ittifakları ve karanlık odakların varlığı. Nitekim 7 Haziran Seçimleri sonrası bu güçler paraleliyle, terör örgütüyle, medyasıyla hemen harekete geçtiler.

Bu anlamda 1 Kasım Milletvekilliği Seçimleri Milletimizin bu şer odaklarına verdiği tarihi bir cevap olacaktır. AK Parti bizlerin gayreti, Milletimizin desteğiyle tek başına Hükümet olarak istikrarlı bir şekilde Ülkemizi 2023 ve 2071 vizyonlarına taşıyacaktır. Bu anlamda 1 Kasım Seçimleri hayati öneme haizdir. AK Partimizin Milletvekili aday adayı olmamım temel nedenleri aşağıdadır:

Kurucu Genel Başkanımız Cumhurbaşkanımız Sn. Recep Tayyip Erdoğan öncülüğünde, Genel Başkanımız Sn. Ahmet Davutoğlu liderliğinde Milletimizin gözü atide kökü mazide olan kadim Medeniyetinin taşıyıcısı AK Parti’nin bu kutlu yürüyüşünde yola bir taş döşemek, yolda taş olmak için adayım.

Bu kutlu yürüyüşümüzde Ülkemize, Milletimize ve AK Partimize kurulmak istenen tuzaklar ve kumpaslara AK Sevdalılarla omuz omuza karşı koymak için adayım.

Tarıma dayalı sanayici tecrübemle, Avrupa Birliği Bakanlığı Avrupa Birliği Uzmanlığından gelen Devlet tecrübesi ve uluslararası deneyimimle, Siyaset Bilimi alanında akademisyen olarak birikimimle; Aydınımızın tarımda, sanayide, ticarette ve turizmde gelişip kalkınması; gençlerimizin geleceğinin daha Aydın olması; Şehrimizin sorunlarının çözülmesi adına söyleyecek sözüm, yapacak hizmetim olduğu için adayım.

Milletvekilliğini bir kariyer, meslek ya da sadece temsil makamı olarak görmediğim; Milletvekilliğini sorunlara çözüm ve proje üretme, daima Milletten yana tavır koyan bir hizmet makamı olarak gördüğüm için adayım.

Siz değerli hemşerilerimin teveccühü, AK Kadroların yüz akı İl ve İlçe Teşkilatlarımızın desteği ve Partimizin yetkili organlarının takdiri neticesi Milletvekili adayı gösterilmem halinde; Ülkemiz ve Aydınımıza hizmet edebilmenin azim, şevk ve aşkını taşıyorum. Adaylık başvurumun Milletimize, Devletimize ve Aydınımıza hayırlar getirmesini Cenabı Haktan diliyorum.

1 Kasım Milletvekili Genel Seçimlerinin, Aydınımızın birlik ve bütünlüğüne katkı yapması ve Milli dayanışmamızı güçlendirmesi temennisiyle, bu süreçte nefeslerini hep yanımda hissettiğim hemşerilerime, dostlarıma teşekkür ediyor; tüm aday adayı arkadaşlarıma başarılar diliyorum. Allah (c.c.) bizleri utandırmasın, ayakları davası üzere sabit olanlardan ve ahde vefa gösterenlerden ayırmasın; yar ve yardımcımız olsun.”

 

HAKAN ÇAĞLAR ERÜRKER KİMDİR?

1970 yılında Aydın Nazilli’de doğdu. İlkokul eğitimini Nazilli Beşeylül İlkokulu’nda, ortaokul ve lise eğitimini Galatasaray Lisesi’nde tamamladı.

Brüksel Üniversitesi (ULB) Siyasal Bilgiler Fakültesi, Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler Bölümünü dereceyle bitiren Hakan Çağlar Erürker, 2000 yılında ‘İlişkilerin Yeniden Tanımlanmasına Doğru Avrupa Birliği ve Türkiye’, 2005 yılında ise ‘Devlet ve Piyasa Mantığı Arasında Avrupa Savunma Sanayilerinin Dönüşümü’ konularında hazırladığı tezlerle Avrupa Birliği Politikaları ve Uluslararası Politika alanında iki yüksek lisans derecesi aldı.

2006 yılında Washington Üniversitesi’nde (UW/ Seattle- ABD) konuk araştırmacı olarak çalıştı. Doktora programını Lille Üniversitesi’nde (Lille- Fransa) tamamlayan Hakan Çağlar Erürker ‘Avrupa Savunma Sanayilerinin Yeniden Yapılanmasında Amerika Birleşik Devletleri’nin Rolü’ konulu doktorasında tez savunma aşamasındadır.

2002-2010 yılları arasında Yeditepe Üniversitesi Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler bölümünde öğretim görevlisi olarak çalışan Hakan Çağlar Erürker, Siyaset Bilimi, Avrupa Birliği, Uluslararası İlişkiler ve Uluslararası Ekonomi Politik konularında dersler verdi.

2010- 2014 yıllarında Avrupa Birliği Bakanlığı AB İşleri Uzmanı görevi yaparak, Türkiye –AB Müzakere Süreci ve T.C. AB İletişim Stratejisinin hazırlanması ve uygulanmasında görev aldı.

Avrupa Birliği Bürokratlarını hazırlayan Avrupa Koleji (College of Europe) Yüksek Lisans Programı Türkiye Ulusal Seçici Kurulu’nda Jüri üyeliği yaptı.

Halihazır, içinde doğup büyüdüğü Aydın Nazilli’de kurulu tarımsal sanayi alanında faaliyet gösteren aile şirketlerinde yönetici olarak görev yapmaktadır. Bu süreçte Aydın tarımsal sanayi üretim değerine katkı hedefiyle projelendirdiği ‘ Çağlar Sebze ve Meyve İşleme ve Soğukta Muhafaza Tesisinin kurucu yöneticisidir.

Siyaset bilimi, uluslararası ekonomi politik, uluslararası ilişkiler, sivil toplum ve iletişim stratejileri konusunda uzmanlaşmış; Aydın’ın tarım, ticaret, turizm ve sosyo- ekonomik yapı gelişim ve değişimleri konularında bilgi, birikim ve deneyim sahibidir.

Evli ve iki çocuk babası olan Hakan Çağlar Erürker, Fransızca ve İngilizce dillerini ileri seviyede bilmektedir.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.