Erzincan’da Ahilik Pilavı Dağıtıldı

Erzincan’da Ahilik Pilavı Dağıtıldı

Her yıl 11-17 Mayıs tarihleri arasında düzenlenen ‘Ahilik Haftası’ kutlamaları Erzincan’da Hafız Şerif Meydanı’nda geleneksel ahilik pilav dağıtımı ile başladı.Ahilik kültürünün tanıtılması, esnaf ve...

Her yıl 11-17 Mayıs tarihleri arasında düzenlenen ‘Ahilik Haftası’ kutlamaları Erzincan’da Hafız Şerif Meydanı’nda geleneksel ahilik pilav dağıtımı ile başladı.

Ahilik kültürünün tanıtılması, esnaf ve sanatkârlar ile bunların örgütlerinde yaşatılması ve gelecek kuşaklara aktarılması amacıyla gerçekleştirilen ’Ahilik Haftası’ etkinlikleri Erzincan’da başladı.

İlk olarak Atatürk Anıtı önünde çelenk sunma töreni ile başlayan kutlama töreni daha sonra Hafız Şerif Meydanı’nda düzenlenen Erzincan Belediyesine ait Mehter Takımı gösterisi ardından ise Erzincan Valisi Süleyman Kahraman tarafından Erzincanlılara geleneksel ahilik pilav dağıtımı yapılarak son verildi.

Erzincan Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Bedir Limon, Gümrük ve Ticaret Bakanlığının genelgesi doğrultusunda ve Erzincan Valiliği koordinatörlüğünde yapılan Ahilik Kültürü Haftası kutlamalarının Erzincan’da bu yıl 11.’si gerçekleştirildi.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.