Esabder’den Duyarlı Balıkçı Esnafına Teşekkür

Esabder’den Duyarlı Balıkçı Esnafına Teşekkür

Eskişehir Sportif Amatör Olta Balıkçılığı ve Doğal Hayatı Koruma Derneği (ESABDER) yöneticileri, av yasağı döneminde balık satmayan esnaflara teşekkür etti.Balık avı sezonunun kapanmasına rağmen tezga...

Eskişehir Sportif Amatör Olta Balıkçılığı ve Doğal Hayatı Koruma Derneği (ESABDER) yöneticileri, av yasağı döneminde balık satmayan esnaflara teşekkür etti.

Balık avı sezonunun kapanmasına rağmen tezgahlarda balıklar satılmaya devam ediyor. Bazı duyarlı balıkçılar ise balık avı sezonunun kapanması üzerine dükkanlarında meyve ve sebze satmaya başladı. Duyarlı davranan bir esnafı ziyaret eden ESABDER, balıkçıya teşekkür ederek plaket verdi. Sazan balığının kaçak yollarla avlandığını ve satıldığını anlatan ESABDER Başkanı Osman Demirtaş, "Bu kaçak avlanmanın satımının önünün kesilmesi gerekiyor. Bu insanlar yakalandıklarında kaçan avlanmayı rızkları için yaptıklarını söylüyor. ’Hırsızlık mı yapalım’ diyorlar. Aslında bu yaptıkları hırsızlığa giriyor. Çünkü bizim çocuklarımızın geleceğini çalıyorlar. Şu anda havyar bırakan ve yavrulayacak olan balığın sudan alınması, çıkacak olan binlerce yavrunun yok olması demektir. Bu da bizim çocuklarımızın geleceğinin yok olması demektir" dedi.

"ÇOCUKLARIMIZ BU BALIKLARA YABANCI KALMASIN"

Demirtaş, Eskişehir’de ticari balıkçılık yapan bir firmanın, av yasağı zamanında balık satmayarak; rızklarını çiçek, meyve ve sebze satarak sağlamalarının diğer insanlar için örnek bir davranış olduğunu anlatarak, "Bu ve benzeri firmaların bu şekilde duyarlı davranmalarıyla çocuklarımız ileride bu balıklara yabancı kalmayacaklar. Eskişehir’de duyarlı insanlara ve esnaflara ihtiyacımız var. Vatandaşların bu havyarlı balıkları kesinlikle almaması gerekiyor. Bu bir arz talep ilişkisidir. Çünkü siz balığı satın almazsanız, balıklar ellerinde kalır. Daha sonra da balık satış yapmayacaklardır. Bu insanlar bizim geleceğimizi çalıyorlar. Üstüne basa basa söylüyorum, vatandaşlar bu sezonda tatlı su balığını lütfen almasınlar" ifadelerine yer verdi.

"SAMAN GİBİ BALIĞA DÜNYA KADAR PARA VERİLMEZ"

ESABDER Başkanı Osman Demirtaş, "Zaten şu anda sazan balığı en lezzetsiz döneminde. Eylül ve ekim aylarında tatlı su balığı lezzetlenir. Şu anda havyarda olan bir balık bütün vitaminini ve lezzetini havyarına aktardığından dolayı da lezzetsiz durumdadır. Yani saman gibi bir balığa dünya kadar para verip almanın da bir mantığı yoktur. Şu anda alınacak balıklar yok mu? Elbette ki var. Tatlı su balığı olarak; alabalık, turna, tatlı su levreği var. Balık ihtiyaçları bu balıklarla ve deniz balıklarıyla giderilebilir. Biz sığ sularda talancıların ve haksız kazanç elde etmek için avlananların karşısında olduğumuzu göstermek için, duyarlı esnafımıza teşekkür ziyareti gerçekleştirdik" açıklamalarında bulundu.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.