Esenyurt Üniversitesi “Bahar Şenliğinde” Buluştu

Esenyurt Üniversitesi “Bahar Şenliğinde” Buluştu

Esenyurt Üniversitesi’nde öğrenim gören öğrencilerle, öğretim görevlisi ve çalışan personel “Bahar Şenliğinde” buluştu. Şenliğe, Esenyurt Belediye Başkanı Necmi Kadıoğlu ile sanatçı Yusuf Güney’in düe...

Esenyurt Üniversitesi’nde öğrenim gören öğrencilerle, öğretim görevlisi ve çalışan personel “Bahar Şenliğinde” buluştu. Şenliğe, Esenyurt Belediye Başkanı Necmi Kadıoğlu ile sanatçı Yusuf Güney’in düeti damga vurdu.

Esenyurt Üniversitesi öğrenci, öğretim görevlisi ve çalışan personeli yılın yorgunluğunu, Esenyurt Belediyesi’nin Silivri Gümüşyaka’da bulunan sosyal tesislerinde düzenlenen organizasyonla attı. Bahar Şenliğine Esenyurt Kaymakamı Ekrem İnci, Esenyurt Belediye Başkanı Necmi Kadıoğlu ve eşi ile çok sayıda bürokrat da katılım gösterdi.

“GELECEKTE ESENYURT’UN ÇEKİRDEĞİ OLACAKSINIZ”

Yusuf Güney’in konseri öncesinde yıl boyunca yapılan turnuvalarda dereceye girenlere ödülleri verildi. Esenyurt Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Cuma Bayat, öğrencilere hitaben yaptığı konuşmada, “Gelecekte Esenyurt’un çekirdeği olacak sizlerin rahat edebilmesi ve gelişebilmesi için ne gerekiyorsa Esenyurt Belediyemizin imkânlarıyla sizlere sunuyoruz.1.Şenliğimizde sizleri böyle kaynaşmış vaziyette görmek bizleri mutlu ediyor. Sayın başkanımızın bizleri buraya yönlendirdiğinde şunu gördümEsenyurt’un sınırları Gümüşyaka’dan başlıyor. Hepiniz şenliğimize hoş geldiniz ”dedi.

Yapılan konuşmaların ardından yarışma ve turnuvalarda dereceye girenlere ödülleri takdim edildi.

Tesis içerisinde kısa bir gezinti yapan Esenyurt Belediye Başkanı Necmi Kadıoğlu, “Esenyurt Üniversitemiz ilk defa böyle bir etkinlik geliştirdi. Esenyurt’un dışında İstanbul’dan biraz uzakta tabiatla iç içe ‘çocukların bu tüm yıl boyu streslerini alabilir miyiz?’ yaklaşımıyla oluşturduk. Bizde kendilerine lojistik destek verdik. Mekân ayarladık. Zaten mekân bizim kullandığımız mekândır. Gümüşyaka’da güzel bir mekân. Uzun yıllardır kullandığımız elimizin altında olan bir yer. Her taraftan her şeyden uzak, temiz havası olan bir yer. O açıdan çocuklarımızda o yıl boyu stresi atıyorlar üzerlerinden. Umarım önümüzdeki yıl hatta aylarda bu mekândan istifade edebilirler. Yine burada coşarlar, eğlenebilirler ve kendilerini motive ederler. Bu noktada rektörümüz sağ olsun çocukları yönlendiriyor. Bizi de yönlendiriyor aslında. Dolayısıyla bizde böyle çocuklar için hayırlı işler yapmaya vesile oluyoruz. Ben kendisine teşekkür ediyorum. Güzel bir akşam, güzel bir gün ”dedi.

Esenyurt Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Cuma Bayat da yaptığı açıklamada, “Üniversiteler sadece bilim üreten kurumlar değil. Üniversite aynı zamanda da toplumu yönlendirici toplumlardır. Sayın başkanımızın bize tahsis etmiş olduğu bu alanı gördüğünüz gibi öğrencilerimiz cıvıl cıvıl doldurdular. Kaynaşıyorlar, birbirlerini eğitiyorlar. Sosyal boyutuna çok önem veriyoruz bu eğitimin. Belediyemizin bir kuruluşu niteliğinde olan üniversitemiz halkla iç içe bir eğitim yapmamıza bir olanak sağlamıştır. Bu nedenle sayın başkanımıza teşekkür ediyorum. Aynı zamanda sadece kurucu vakıf heyetimiz değil bizim bir hocamız gibi bize hizmet veriyor. Çok teşekkür ediyorum bu nedenle kendisine. Gençlerimiz bundan çok memnun. Bu sosyal boyutu bilimle birleşerek yarın çok iyi bir mezun çok iyi bir vatandaş olacaklarına inanıyoruz. Bu nedenle sosyal etkinliklere devam edeceğiz” diye konuştu.

GÜNEY VE KADIOĞLU DÜET YAPTI

Hazırlanan sahne ışıkları ünlü sanatçı Yusuf Güney sahneye çıktığında görsel bir showa dönüştü. Seslendirilen şarkılar eşliğinde dans eden gençler, bu yıl ilki düzenlenen şenliğin ileriki yıllarda da devam etmesini istedi. Esenyurt Belediye Başkanı Necmi Kadıoğlu ile Yusuf Güney’in karşılıklı yaptıkları düet geceye damga vuran anlardan biri oldu.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.