ESKİ BAŞKAN DANIŞMAN MI OLDU?

ESKİ BAŞKAN DANIŞMAN MI OLDU?

MHP’li Nazilli Belediye Başkanı Haluk Alıcık’ın ‘danışmanı’ olduğu öne sürülen AK Parti’li eski Sultanhisar Belediye Başkanı Ertegün Ünal hakkında, kamu zararına sebep olduğu iddiasıyla suç duyurusunda bulunulduğu öğrenildi.

NAZİLLİ’DE yayın hayatına devam eden TURKUAZ Gazetesi, AK Parti’li eski Sultanhisar Belediye Başkanı Ertegün Ünal’ın MHP’li Nazilli Belediye Başkanı Haluk Alıcık’ın ‘Danışmanı’ olduğu yönünde haber yaptı. Gazeteye konuşan eski başkan, “Nazilli Belediye Başkanı Haluk Alıcık’ın her türlü proje ve çalışmalarında arkasındayım. Bundan sonra biz elimizi taşın altına koyarak Nazilli için başkana destek olacağız. Danışmanlık konusunda ise öyle bir durum söz konusu değil. Sadece ben dışarıdan başkana çalışmaları konusunda destek ve yardım edeceğim” diyerek habere açıklık getirdi.

• ÜNAL VE ÇINAR’A KAMU DAVASI AÇILABİLİR

Öte yandan eski başkan Ertegün Ünal’la ilgili olarak kamu zararına sebep olduğu iddiasıyla suç duyurusunda bulunulduğu öğrenildi. Genel Yayın Yönetmenimiz Şevket Altınayar’ın sorularını yanıtlayan CHP’li Sultanhisar Belediye Başkanı Osman Yıldırımkaya, Ertegün Ünal ve MHP’li Atça eski Belediye Başkanı Mustafa Çınar hakkında kamu zararına sebep olduğu iddiasıyla suç duyurusunda bulunduklarını söyledi. Yıldırımkaya, “Sultanhisar eski Belediye Başkanı Ertegün Ünal ve Atça eski Belediye Başkanı Mustafa Çınar başta olmak üzere ihmali, kusuru bulunan diğer ilgililer hakkında kamu davası açılması istemiyle 11.08.2014 tarihinde Nazilli Cumhuriyet Başsavcılığı’na başvurduk. Şu ana kadar 5 dosya teslim ettik, 4 dosya daha hazırlanıyor” şeklinde konuştu.

• ALICIK’IN ANKARA ZİYARETİNE EŞLİK ETMİŞTİ

Sultanhisar ilçesinde Mart ayında yapılan yerel seçimlere AK Parti’nin adayı olarak giren ancak rakibi CHP’li Osman Yıldırımkaya’ya karşı kaybeden Ertegün Ünal, geçtiğimiz aylarda MHP’li Nazilli Belediye Başkanı Haluk Alıcık’ın Ankara ziyaretine eşlik etmişti. Ünal’ın, Haluk Alıcık’ın Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekçi ve Aydın Milletvekili Ali Gültekin Kılınç’ı ziyareti sırasında fotoğraf karesinde yer alması ‘Alıcık’ın danışmanı oldu?’ iddialarını kuvvetlendirdi. İsminin açıklanmasını istemeyen bir belediye yetkilisi, Ertegün Ünal’ın Sultanhisar’da seçimi kaybettikten sonra Nazilli Belediyesi’nde ‘danışman’ statüsünde maaşa bağlandığını iddia etti. Gerek Alıcık’ın, gerekse Ünal’ın iddialarla ilgili olarak açıklama yapacakları öğrenildi. • HABER: Şevket ALTINAYAR

2208nazsul-(1).jpg

2208nazsul-(2).jpg

2208nazsul-(3).jpg

2208nazsul-(4).jpg

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.