ESKİ KÖYE YENİ ADET GETİRDİLER

ESKİ KÖYE YENİ ADET GETİRDİLER

‘Eski köye yeni adet getireceğiz’ sloganıyla yola çıkan Nazilli Ticaret Odası Yönetim Kurulu ve Oda Meclisi, 1,5 yıllık çalışma raporunu kamuoyuyla paylaştı.

2013 YILININ Mayıs ayında göreve gelen Nuri Arslan ve Gürdal Yüzügüler başkanlığındaki Nazilli Ticaret Odası Yönetim Kurulu ve Oda Meclisi, 1,5 yıllık çalışma raporunu kamuoyuyla paylaştı. Liman Restoran’da gazetecilerle bir araya gelen oda meclisi ve yönetim kurulu üyeleri, slayt gösterisi eşliğinde 4 senelik bir strateji planını anlattı. Düzenlenen programa Oda Başkanı Nuri Arslan, Oda Meclis Başkanı Gürdal Yüzügüler, yönetim kurulu ve meclis üyeleri katıldı.

• ‘ESKİ KÖYE YENİ ADET GETİRMEK İÇİN YOLA ÇIKTIK’

Gecede ilk konuşmayı Nazilli Ticaret Odası Meclis Başkanı Gürdal Yüzügüler yaptı. Nazilli’nin ‘Büyük Köy’ olarak anıldığına dikkat çekerek konuşmasına başlayan Yüzügüler, “Bu ifade bizleri son derece rahatsız etmektedir. Meclis üyesi arkadaşlarımızla birlikte, madem burası köy, biz de eski köye yeni adet getiririz diyerek yola çıktık” dedi. Üye odaklı çalışmalar yaparak çalışmalara başladıklarını söyleyen Gürdal Yüzügüler, “Üyelerimizin sorunlarının bilincindeyiz. Bu nedenle meslek komitelerimizi daha aktif hale getirdik” şeklinde konuştu.

• ‘NAZİLLİ VE ÇEVRESİNE FAYDA SAĞLAYACAK PROJELER ÜRETTİK’

Nazilli Ticaret Odası Başkanı Nuri Arslan ise yaptığı konuşmada, seçimlerin ardından göreve gelen oda meclisi ve yönetim kurulunun seçimi hızlı bir şekilde geride bırakarak birlik ve beraberlik içerisinde çalışmaya başladığını ve Nazilli’ye ve çevresine fayda sağlayacak projeler ürettiğini söyledi. Ticaret Odası yönetim kurulu ve meclisinin kendisine 4 yıllık strateji planı hazırladığını kaydeden Arslan, oda üyelerden alınan oda kayıt ve faaliyet belge ücretlerinin kaldırıldığını ve odanın öğle arasında da hizmet sunduğunu belirtti.

• ODA KAYIT VE FAALİYET BELGELERİ ARTIK ÜCRETSİZ

Seçimden önce birçok şikayete sebep olan oda kayıt ve faaliyet suretlerinden alınan belge ücretlerini kaldırarak ücretsiz hale getirdiklerini ifade eden Nuri Arslan, “Buradaki temel amacımız, üyelerin bu tür temel hizmetler için odamıza halihazırda aidat ödediğine olan inancımızdır” dedi.

• ‘ODA GİDERLERİNDEN TASARRUF SAĞLADIK’

Nazilli Ticaret Odası Başkanı Nuri Arslan konuşmasını şöyle sürdürdü: “Yönetimi devraldığımız günden itibaren meclis üyeleri ve yönetim kurulumuz aynı noktaya kilitlendik. Hizmet kalitesini artırmak için hizmet alanları ve yeni imkanlar oluşturmayı hedefledik. Bu alanların ve imkanların oluşturulması için mevcut kaynaklarımızı daha verimli kullanmak adına birçok tasarruf girişiminde bulunduk. Çok katılımcılı bir ortamda mevcut bütçe kalemlerini yeniden değerlendirdik. Stratejik planlar oluşturduk. Kendimize yeni hedefler belirledik. Oluşturulan bu stratejik planın uygulanması için bir iş planı hazırladık. Ve bütün bunların hayata geçirilmesi için elimizdeki imkanları değerlendirdik. Bütçe kalemlerini tek, tek çok uzun bir süre elden geçirerek yeniden yapılandırdık. Hem giderlerden yüklü tasarruflar sağlamak adına hem de hizmet kalitesini artırmak adına marjinal kararlar aldık. Meclisimizin de onayı ile bu kararları uygulamaya devam ediyoruz”

• ARSLAN: 39 İLDEN DAHA BÜYÜK BİR ODAYIZ

Nazilli Ticaret Odası’nın hem sorumluluk sahası açısından hem de üye sayısı açısından 39 ilden daha büyük bir oda olduğuna dikkat çeken Nuri Arslan, odanın bölgenin en güçlü ve eski odalarından biri olduğunu kaydetti. Son yıllarda yaşanan ekonomik gelişmelere paralel olarak artan işyeri sayısı ile Nazilli Ticaret Odası’nın üye sayısını göreceli olarak artırdığını söyleyen Arslan, “Hizmet kalitesinin artması ile tüccar ve sanayiciler odamıza üye olma konusunda ciddi bir eğilim sergilemektedirler. Bu durum bizleri yeni hizmetler bulmaya zorlamaktadır. Eskiden aidatlar üyelerimize gereksiz bir harcama gibi görünürken artık üye aidatının odamızdan aldıkları hizmetler ile kat-kat karşılığını alabilmektedirler” şeklinde konuştu.

• ODANIN HİZMET SAATLERİ KESİNTİSİZ HALE GELDİ

Nazilli Ticaret Odası’nın sorumluluk sahasının Aydın ilinin doğusunda kalan Yenipazar, Sultanhisar, Karacasu, Kuyucak, Nazilli, Buharkent ve Bozdoğan olmak üzere 7 ilçeyi kapsadığını belirten Nuri Arslan, Nazilli merkez dışındaki üyelerin bankalarda ya da resmi kurumlarda olan işlerini rahatça görebilmelerine olanak sağlamak, öğle arasındaki boşluklarında da oda işlemlerini yapmalarına yardımcı olmak için odanın hizmet saatlerini kesintisiz hale getirdiklerini söyledi.

TİCARET ODASI OTELİ’NİN TADİLATINA BAŞLANDI

Nuri Arslan, Nazilli Ticaret Odası’nın taşınmaz mallarından olan Nazilli Ticaret Odası Oteli’nin kira yoluyla 3’üncü kişilere devredilerek işletildiğini ifade etti. Yaklaşık 20 yıllık bir yapı olan otel binasının zamanla yıprandığına ve tefrişatlarının eskimeye mahkum olduğuna dikkat çeken Arslan konuşmasını şöyle sürdürdü: “Nazilli’mizin ve odamızın önemli bir vizyon göstergesi olan otel binamız halen ilçemizin en büyük oteli konumundadır. Bu nedenle otelimiz dışarıdan gelen misafirlerimize önemli bir görev de üstlenmektedir. Tüm bunların bilincinde olarak, şu ana kadar 500 bin TL gibi bir yatırımla otelimizin tadilatının yapılmasına olanak sağlamış bulunmaktayız. Toplam tadilat bittiğinde toplam yatırım tutarının bir milyon TL’ye yaklaşması beklenmektedir”

• NTO PROJE EKİBİ HAYATA GEÇİRİLDİ

Bilim, Teknoloji ve Sanayi Bakanlığı, KOSGEB, GEKA, TKDK gibi kurumlardan aldıkları verileri incelediklerini, Nazilli ve bölgesinin projelerden sağlanan kaynakları son derece verimsiz kullanıldığının ortaya çıktığını ifade eden Arslan, “Bir diğer deyişle bölgemizdeki yatırımcılar, yatırımlarını kendi öz kaynakları ile finanse etmektedirler. Bu durum, yatırımcılarımızın rekabette geri kalmasına sebebiyet vermektedir. Bu vesile ile yatırımcılarımıza proje hazırlama kültürünü aşılamak için Nazilli Ticaret Odası olarak üniversite öğrencilerinden oluşan bir proje ekibi hayata geçirmiş bulunmaktayız. Bu ekibimizi fiziksel şartlar arttıkça akademisyenler seviyesinde de oluşturmayı hedeflemekteyiz. Bu konuda GEKA ve Bilim, Sanayi ve Teknoloji İl Müdürlüğü ile ortak hareket ediyoruz. Proje ekibimizi diğer proje ekiplerinden ayıran en önemli özellik, yatırımcılara destek vermek için Türkiye’de kurulan ve yaşayan ilk ve tek proje ekibi olmasıdır. Yine bu ekibin üniversite işbirliği ile üniversite öğrencilerinden oluşması da ayrı bir ilk olma özelliği taşımaktadır. Şu ana kadar proje ekibimiz 13 ay gibi kısa bir sürede hem eğitimlerini tamamlamış, hem de 13 adet KOSGEB Uygulamalı Girişimcilik İş Planı’nı teslim ederek kurul tarafından onaylanmasını sağlamış, 2 adet GEKA projesini de teslim ederek destek almaya hak kazandırmışlardır” dedi.

• NTO YENİ HİZMET BİNASI YAPIYOR

1,5 yıl önce göreve başlayan oda meclisi ve yönetim kurulunun seçimden sonra tam bir seferberliğe büründüğünü ve yeni hizmet binası sorununu ortadan kaldırmak için birlik ve beraberlik içerisinde çalışmalara başladığını kaydeden Nuri Arslan, “Şu an mevcut binamız planladığımız hizmetleri sunmak için son derece yetersiz durumdadır. Anca zorunlu ve zaruri oda hizmetleri sunulabilmektedir. Oysa ki Nazilli Ticaret Odası olarak bizler, üyelerine sadece evrak veren kurum olmaktan ziyade üyelerinin iletişim adresi, bilgi bankası ve sorunlarının çözüm merkezi olma gayreti içerisindeyiz. Yapımına başladığımız yeni hizmet binamızı da tamamen üyelerimizin ihtiyaçlarına yönelik olarak planlamış durumdayız. Özellikle binamızın projelendirme aşamasında çok katılımcılı bir zemin hazırlayarak yönetim ve meclisimizde bu işin ehli olan arkadaşlarımıza bütün olumlu, olumsuz eleştirileri yönlendirerek bir proje hazırlamaya gayret ettik. Odamızın ilk plan projesi ile şu anda geldiği ve yapımına başlanılan plan proje arasındaki fark da tamamen katılımcıların ihtiyaç ve eleştirileri doğrultusunda oluşmuştur. Yeni hizmet kompleksimizde oda ve ticaret sicil birimlerinin dışında, 300-350 kişilik bir konferans salonu, 50-60 kişilik meclis toplantı salonu, 2 adet komite toplantı salonu, Kadın-Genç girişimci odası, 2 adet çok amaçlı derslik, proje birimi, fuaye, akşam ve hafta sonu da hizmet sunabilecek kafe ve restaurant, GEKA, KOSGEB, TKDK gibi kurumların temsilcilikleri için ayrılmış bölümler, dış ticaret departmanı, noter ve pastane gibi işletmelerin bulunması planlanmaktadır” şeklinde konuştu.

• NTO HİZMET KALİTESİNİ YÜKSETTİ

Nazilli Ticaret Odası Başkanı Nuri Arslan, odanın TOBB bünyesinde Avrupa Birliği standartlarında hizmet sunan odalara verilen TOBB Akreditasyon Seviyesi’ni ‘C’ seviyesinden ‘B’ seviyesine yükselterek hizmet kalitesini yükselttiğini belirterek sözlerini tamamladı. • HABER: M.Şevket ALTINAYAR

 

nazilli-ticaret-odasi.jpg

nazilli-ticaret-odasi-(1)-001.jpg

nazilli-ticaret-odasi-(2)-001.jpg

nazilli-ticaret-odasi-(3)-001.jpg

nazilli-ticaret-odasi-(4)-001.jpg

nazilli-ticaret-odasi-(5).jpg

nazilli-ticaret-odasi-(6).jpg

nazilli-ticaret-odasi-(7).jpg

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.