Eski sevgiliye 'bomba' hediye

Eski sevgiliye 'bomba' hediye

Çine’de ayrıldığı eski sevgilisi H.K.'nın başka bir kişiyle evlenmesini gurur meselesi yapan B.A., arkadaşı E.B.'ye hazırlattığı patlatılmaya hazır piknik tüpüne sarılmış bombayı eski sevgilisi H.K.'nın evinin önüne bırakarak suikast girişiminde bulundu.

H. K.'nın şikayeti üzerine olay yerine gelen uzmanlar bombayı imha etti. Bombanın üzerinde “Aşkıma Düğün Hediyem” yazdığı görüldü.

 

Olay, dün sabaha karşı Çine Soğancılar Mahallesi 277 Sokak'ta meydana geldi. Edinilen bilgiye göre H.K. ile B.A. daha önceden arkadaştı. Daha sonra B.A.'dan ayrılan H.K., M.K., ile evlendi. Bunu gurur meselesi yapan B.A. iddiaya göre arkadaşı E.B.’den bomba yapması için yardım istedi. B.A.'nın isteğini gerçekleştiren E.B., 10 adet borunun içine patlayıcı madde koyarak piknik tüplü bir bomba düzeneği hazırladı. E.B.'nin hazırladığı düzeneği alan B.A. sabaha karşı M.K.’nin Soğancılar Mahallesi 277 Sokak'taki evine giderek piknik tüpüne sarılmış vaziyetteki patlamaya hazır bombayı H.K.'nın evinin kapısının önüne bıraktı ve oradan ayrıldı. İşe gitmek için evinden çıktığı sırada bomba düzeneğini gören M.K., durumu Çine İlçe Emniyet Müdürlüğüne bildirdi. H.K.'nın şikayeti üzerine olay yerine gelen polis ekipleri olayla ilgili çalışma başlattı. Üzerinde "Aşkıma Düğün Hediyem" yazılı bomba ise Aydın'dan gelen bomba imha ekipleri tarafından Kavşit Mahallesi sınırlarında bulunan boş arazide imha edildi. Çalışmalar sonucunda önce İ.İ’ye ulaşan ekipler, daha sonra bombayı hazırlayan E.B.’yi ve B.A.’yı gözaltına aldı. İlçe Emniyet Müdürlüğüne getirilen zanlılar, Aydın’dan gelen Terörle Mücadele Ekipleri tarafında sorgulandı. Yapılan sorgulama sonucunda B.A. kendisine yapılan suçlamaları kabul etmedi. Gözaltına alınan B.A., İ.İ., ve E.B., ifadesi alındıktan sonra Cumhuriyet Savcılığına sevk edildi. Savcılıktaki sorgularının ardından İ.İ., ile E.B., serbest bırakılırken suçunu itiraf eden B.A. tutuklandı. Çine Devlet Hastanesinde sağlık kontrolünden geçirilen B.A. Çine Kapalı Cezaevi'ne gönderildi.

DÜĞÜNÜ KANA BULAYACAKTI

B.A'nın eski sevgilisi H.K.'nın kısa bir süre önce M.K.'yla kaçarak evlendiği geçtiğimiz günlerde nikah kıyan çiftin Çarşamba günü sade bir düğünle evlenecekleri öğrenildi. Öte yandan eski sevgilisi H.K.'ya suikast girişiminde bulunan B.A.'nın ilk eyleminde başarılı alamaması durumunda çiftin düğününde diğer hazırlattığı bombayı patlatacağı öğrenildi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.