Eskişehir Kent Konseyi Kadın Meclisi Hukuk Seminerleri Başlattı

Eskişehir Kent Konseyi Kadın Meclisi Hukuk Seminerleri Başlattı

Eskişehir Kent Konseyi Kadın Meclisi, kadınların hukuksal hakları konusunda bilinçlendirilmesi için hukuk seminerleri başlattı.Kadın Meclisi, kadınların hukuksal haklarını daha iyi öğrenebilmesi ve me...

Eskişehir Kent Konseyi Kadın Meclisi, kadınların hukuksal hakları konusunda bilinçlendirilmesi için hukuk seminerleri başlattı.

Kadın Meclisi, kadınların hukuksal haklarını daha iyi öğrenebilmesi ve merak ettikleri soruların cevaplarını alabilmesi için yeni bir seminer dizisi başlattı. Hukuk seminerleri olarak adlandırılan ve Anadolu Üniversitesi Hukuk Fakültesi Hukuk Klinikleri Birimi öğrencileri tarafından verilecek olan seminerlerin ilki “6284 Ailenin Korunması ve Kadına Yönelik Şiddetin Önlenmesine dair kanun ne getiriyor?” konu başlığı ile Büyükşehir Belediyesi Emek Eğitim Merkezi’nde gerçekleştirildi. Etkinliğe katılan kadınlar “Şiddet türleri nelerdir, hangi durumlarda şikâyet edilebilir, şiddet anında izlenecek ve başvuru yapılacak yerler nerelerdir?” gibi konular hakkında bilgiler alırken, merak ettikleri soruları da sorma imkânı buldu.

TÜM KADINLARIMIZI BEKLİYORUZ

Kadın Meclisi Başkanı Sühendan Koparal, kadınların haklarını daha iyi öğrenmeleri ve bilinçlenmeleri amacıyla bu seminerleri başlattıklarını belirtti. Kadınların etkinliğe olan ilgisinden ve bizzat sorularıyla katılmalarından dolayı mutluluk duyduğunu belirten Koparal, “Seminerlerimiz sırasıyla ’Ayrılık ve Boşanma, Anne ve Babaların Çocuklar Üzerindeki Hakları ve Eşlerin Hak ve Yükümlülükleri’ konuları ile devam edecek. Tüm kadınlarımızı bekliyoruz” dedi.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.