Eskişehir Sabiha Gökçen Mesleki Ve Teknik Anadolu Lisesi’nde Mezuniyet Coşkusu

Eskişehir Sabiha Gökçen Mesleki Ve Teknik Anadolu Lisesi’nde Mezuniyet Coşkusu

Ülkemizin ihtiyaç duyduğu nitelikli uçak bakım ve bilgisayar teknisyenlerini yetiştirmek amacıyla 1991 yılında açılan Eskişehir Sabiha Gökçen Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesinde mezunlar günü ve mezun...

Ülkemizin ihtiyaç duyduğu nitelikli uçak bakım ve bilgisayar teknisyenlerini yetiştirmek amacıyla 1991 yılında açılan Eskişehir Sabiha Gökçen Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesinde mezunlar günü ve mezuniyet töreni düzenledi.

Okulda yapılan törende açılış konuşması yapan Okul Müdürü Dr. S. Sırrı Kabadayı, 2 bin 500’ü aşkın mezunlarına nostaljik bir gün yaşatmak ve mezun olacak öğrencileri uğurlamak üzere düzenledikleri törene katılan tüm konuklara teşekkür etti. Kabadayı, "Öğrencilerimizi Türk milli eğitiminin genel ve özel amaçları doğrultusunda ülkesini ve milletini seven, milli ve manevi değerlere bağlı, Atatürk ilkelerini ve Cumhuriyetin temel değerlerini benimsemiş, gelişime ve yeniliklere açık bireyler olarak yetiştirmenin onurunu ve gururunu yaşıyoruz. Mezunlarımızın sektörde nitelikli bir teknisyen ya da üniversite mezunu olarak güzel yurdumuza ve asil milletimize büyük hizmetler vereceklerine inanıyoruz” dedi.

Kabadayı ayrıca, yapımı devam eden okul kampüsü ile yeni projeler hakkında bilgi verdi.

700 mezun, öğrenci ve velinin katıldığı törende mezun öğrenciler ve okul aile birliği adına konuşmalar yapıldı. Okulda dereceye giren öğrencilere çeşitli ödüller ve mezun olacak öğrencilere temsili diplomaları verildi. Bayrak flama devir teslim töreni yapıldı. Yemin töreni ve okul birincilerinin yaş kütüğüne plaket çakmasının ardından kepler atıldı. Öğrenciler tarafından halk oyunları gösterisi ve müzik dinletisi sunuldu. Saim Günal konseri ile öğrenciler ve veliler coşkulu anlar yaşadı. Törende model uçak gösterisi, uçak çalıştırma uygulaması yapıldı. Okul atölye ve laboratuvarları ziyaretçilere gezdirildi. Tüm konuklara ikramlarda bulunuldu.

Mezunlar günü ve mezuniyet törenine; Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakan Müşaviri Mahmut Yımaz, İl Milli Eğitim Şube Müdürü Abdülkerim Çömçe, Türk Harp-İş Sendikası Şube Başkanı Şenol Yılmaz, Seyyid Battal Gazi Vakfı Yönetim Kurulu üyesi iş adamı Göral Çatak’ında aralarında bulunduğu çok sayıda davetli katıldı.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.