Eskişehir’de "Bir Yetime Aile Olmak’ Paneli

Eskişehir’de "Bir Yetime Aile Olmak’ Paneli

Eskişehir İl Müftülüğü ile Aile ve Sosyal Politikalar Müdürlüğü tarafından “Bir Yetime Aile Olmak” adlı paneli düzenlendi.Tepebaşı Belediyesi Zübeyde Hanım Kültür Merkezi’nde gerçekleştirildi. Konuşma...

Eskişehir İl Müftülüğü ile Aile ve Sosyal Politikalar Müdürlüğü tarafından “Bir Yetime Aile Olmak” adlı paneli düzenlendi.

Tepebaşı Belediyesi Zübeyde Hanım Kültür Merkezi’nde gerçekleştirildi. Konuşmasında, yetimleri, kimsesiz çocukları ve bakıma muhtaç çocukları koruyup kollamak gerektiğini aktaran Vali Güngör Azim Tuna, çocukların yuvalardan ziyade bir aile ortamında büyümesinin önemine dikkat çekti. Devletin yuvalarda kalan çocuklara her imkanları sunduğunu anlatan Vali Tuna, aile öneminin daha iyi kavranması için “yetim çocuklarımızı yalnız bırakmayalım” dedi.

Türkiye’de devlet himayesinde 11 bin yetim çocuğun bulunduğundan söz edildiğini belirten İl Müftüsü Niyazi Ersoy da, yetimleri incitmemek gerektiğini ve onlara iyi bir koruyu aile olunabileceğini söyledi.

"Koruyucu Aile ’’ adı altında yetimlere sahip çıkılmasını isteyen Müftü Ersoy, “2015 yılı Aile Haftası dolayısıyla yetimler konusuna dikkat çekmek için İl Müftülüğü ile Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü tarafından ortaklaşa hazırladığımız ’’Bir Yetime Aile Olmak’’ panelimize hepiniz hoş geldiniz” diye konuştu.

Konuşmalardan sonra oturum başkanlığını Orhan Tosun’ un yaptığı panelde, Habib Ateş, “Koruyucu Aile Hizmetleri” hakkında, Eğitim Uzmanı İsmail Kaymak ise “İslam’da Yetimlerin Himayesi” konuları hakkında bilgi verdi.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.