Eskişehir’de Emirdağ Sempozyumu

Eskişehir’de Emirdağ Sempozyumu

Eskişehir Tepebaşı Belediyesi ve Eskişehir Emirdağ Kültür ve Sanat Derneği (ESAB) tarafından ortaklaşa düzenlenen "Emirdağ Sempozyumu", Eskişehir Tepebaşı Belediyesi Özdilek Sanat Merkezi’nde davetli...

Eskişehir Tepebaşı Belediyesi ve Eskişehir Emirdağ Kültür ve Sanat Derneği (ESAB) tarafından ortaklaşa düzenlenen "Emirdağ Sempozyumu", Eskişehir Tepebaşı Belediyesi Özdilek Sanat Merkezi’nde davetlilerin yoğun katılımı ile gerçekleştirildi.

Sempozyumu, Anadolu ve Osmangazi üniversitelerinden katılan öğretim üyeleri sundu. Sponsorluğunu Eskişehir Tepebaşı Belediyesi’nin üstlendiği Emirdağ Sempozyumunda, Emirdağ’la ilgili konular her yönü ile ele alındı. "Muhteşem bir mâziyi, daha muhteşem bir istikbâle bağlamak" sloganıyla ele alınan konularda pek çok bilgi ve belge kamuoyuyla ilk defa paylaşıldı. Etkinliğe, Eskişehir Tepebaşı Belediye Başkanı Ahmet Ataç, Emirdağ Kaymakamı Akın Ağca, Emirdağ Kent Konseyi Başkanı Ahmet Yiğiter, Emirdağ Ticaret Odası Başkanı Halil İbrahim Aktepe, Emirdağ ve Eskişehir’den pek çok sivil toplum kuruluşu ile davetliler katıldı. Üç oturum halinde gerçekleştirilen sempozyum, dinleyicilerin sorularıyla renklendi.

KENDİMİ BİR EMİRDAĞLI GİBİ HİSSEDİYORUM

Sempozyumda bir konuşma yapan Tepebaşı Belediye Başkanı Ahmet Ataç, Emirdağlıların başarılı çalışmalar yaptığını anlatti. Ataç, "Eskişehir’de önemli bir kitleye sahip olan Emirdağlılar, her zaman Eskişehir ve Emirdağ’da kültür, sanat, sosyal ve ekonomik yönden başarılı çalışmalar yaptılar. Eskişehir ve Emirdağ bir bütündür ve iç içedir. Kendimi bir Emirdağlı gibi hissediyorum. Emirdağlılara her yönden destek ve ilgi gösteriyorum ve Emirdağlıları seviyorum. Bu sempozyuma katkı sağlamaktan ve destek olmaktan son derece memnunum. Geçen hafta içinde Belçika’daydım, sizlere Belçika’daki Eskişehirlilerin ve Emirdağlıların selamlarını getirdim. Emirdağ Sempozyumu’na katılan, bildiri sunan Anadolu ve Osmangazi üniversitelerinde görev yapan öğretim üyeleri hocalarımıza ayrıca teşekkür ederim’’ dedi.

EMİRDAĞ BÜYÜK BİR POTANSİYELE SAHİP

Afyonkarahisar’ın Emirdağ Kaymakamı Akın Ağca ise, Emirdağ’ın her bakımdan büyük bir potansiyele sahip olduğunu anlattı. Bugün düzenlenen sempozyumda da bunu gördüklerini belirten Ağça, "Emirdağ halkı, birlik beraberlik içinde mutlu bir geleceğe doğru yürümektedir" açıklamalarında bulundu.

Kaymakam Ağça, Emirdağ’a hayırsever iş adamları tarafından yapılan yatırımlar hakkında bilgi verdi. Sempozyumda; Emirdağ’ın tarihi, kültürel ve sosyo-ekonomik konularının yanında, geleceğe yönelik dilekler de ele alındı.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.