Eskişehir’de “Fırçanın Sırdaki İzi Sempozyumu”

Eskişehir’de “Fırçanın Sırdaki İzi Sempozyumu”

Eskişehir Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen “Fırçanın Sırdaki İzi 1. Eskişehir Sempozyumu” sürüyor, Japonların geleneksel seramik yapım ve pişirim tekniklerinden olan “Raku” farklı teknikler...

Eskişehir Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen “Fırçanın Sırdaki İzi 1. Eskişehir Sempozyumu” sürüyor, Japonların geleneksel seramik yapım ve pişirim tekniklerinden olan “Raku” farklı tekniklerle zenginleştirilip denendi.

Büyükşehir Belediyesi Turistik El Sanatları Merkezi’nde gerçekleştirilen sempozyumda ünlü seramik sanatçıları çalışmalarına devam ediyor. Eskişehirli sanatseverlerin yoğun ilgi gösterdiği sempozyumda Japonların geleneksel seramik yapım ve pişirim tekniklerinden olan “Raku” farklı tekniklerle zenginleştirilip denendi. Killi çamurdan üretilen eserler Anadolu Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Seramik Bölümü Öğretim Üyesi Mürşit Cemal Özcan tarafından varil içerisinde yakılan ateşte pişirildi. Bin derecelik özel fırınlarda pişirilen ürünlerin fırından çıkarılış anını heyecanla takip eden sanatçı ve sanatseverler eğlenceli bir akşam geçirdiler.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.