“Eskişehirli Liseler Aydınlarını Tanıyor” Projesi

“Eskişehirli Liseler Aydınlarını Tanıyor” Projesi

Eskişehir Valiliği, İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve Türk Dünyası Vakfı tarafından ortaklaşa hazırlanan “Eskişehirli Liseler Aydınlarını Tanıyor” projesi kapsamında gerçekleştirilen sempozyumların sonuncu...

Eskişehir Valiliği, İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve Türk Dünyası Vakfı tarafından ortaklaşa hazırlanan “Eskişehirli Liseler Aydınlarını Tanıyor” projesi kapsamında gerçekleştirilen sempozyumların sonuncusu yapıldı.

Eti Sosyal Bilimler Lisesi’ndeki çok amaçlı salonda gerçekleştirilen programa; Vali Güngör Azim Tuna, Odunpazarı Kaymakamı A. Selim Parlar, Tepebaşı Kaymakamı Mustafa Ünaldı, İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Barış Hancı, Okul Müdürü Hüseyin Okur, öğretmenler ve öğrenciler katıldı.

Programın açılışında konuşan Vali Tuna, çok okumanın ve çok araştırmanın önemine dikkat çekti. Bir insanın toplumda saygın bir yer edinebilmesi için beşeri ilişkilerinin iyi olması gerektiğini savunan Vali Tuna, “Aramızda olmayan medeniyetimizin gönül mimarlarını anmak için böyle bir proje yapmak istedik” dedi.

"GELECEK NESİLLERE FAYDALI OLACAK YENİ AYDINLAR YETİŞTİRMELİYİZ”

Projenin mimarlarından olan Bayram Kök’e çok teşekkür eden Vali Tuna, bu projenin ilk kez uygulandığı belirtti. Uygulama aşamasında projenin büyük yarar getirdiğini aktaran Vali Tuna, “Bizim liseli gençlerimiz bizi mahcup etmediler. Her işte olduğu gibi bu projede de birilerinin emeği ve fedakarlığı fazla oldu. Fakat esas işi geleceğimizin teminatı olan gençlerimiz yapıyor. Onların bu aydınlarımızı tanıması bizim için önemli. Geçmişimizden aldığımız ilim ve irfanı geleceğe aktarmak noktasında; bu memleketin hamuruyla yoğrulmuş, bizim medeniyetimizi özümsemiş ve gelecek nesillere faydalı olacak yeni aydınlar yetiştirmeliyiz. Bizler belki bu anlamda önemli bir vazifeyi de yapmış oluyoruz. Kim bilir belki bu gençlerin arasından Cemil Meriç’ler, Nurettin Topçu’lar, Sezai Karakoç’lar, Necip Fazıl’lar çıkacak. İnşallah ileride yolumuzu bu gençler aydınlatacak, onlara güveniyoruz” diye konuştu.

Dünyada çok büyük değişimlerin olduğunu söyleyen Vali Tuna, bu değişime ülke olarak ayak uydurabilmek için birlik ve beraberlik içerisinde tek yürek olmamız gerektiğini savundu. Okuyan insanın her zaman bilgi seviyesini arttıracağı vurgusunu yapan Vali Tuna, “Okumamız lazım! Her yaşta herkesin okuması lazım. Ülkemizin gelecekte iyi yerlere gelmesi için çok okuyup bilgili olmalıyız. Geçmişimize baktığımız zaman bizim aydınlarımızdan alacağımız çok şeyler var. Tarih önünde ecdadımıza karşı hepimizin sorumluluğu var. Biz bu dünyaya sadece eğlenmek için gelmedik. İnsanlara ve geleceği temsil edecek insanlığa karşı sorumluluğumuz var. Bizim atalarımız, bin yıldır bu topraklarda barış ve huzuru elde etmek için, insanların rahatça yaşamaları için uğraşmış. Ecdadımız geçmişte hüküm sürdüğü yerlerde insanlara hiçbir zaman zulüm etmemiş, bizde aynı ruhla, aynı şekilde devam ediyoruz. Dünyanın neresinde bir mazlum varsa, zorda olan varsa ülke olarak hepimiz karınca kararınca elimizden geleni yapmaya çalışıyoruz” ifadelerini kullandı. Günümüzde bilgiye ulaşmanın kolaylıklarından bahseden Vali Tuna, sözlerini projede emeği geçen herkese teşekkür ederek noktaladı.

YAZAR CEMİL MERİÇ’İN HAYATINI VE DÜŞÜNCELERİNİ ANLATTILAR

Konuşmanın ardından oturum başkanlığını Prof. Dr. Selehattin Turan’ın yaptığı sempozyumda, Eti Sosyal Bilimler Lisesi öğrencileri Yazar Cemil Meriç’in hayatını ve düşüncelerini anlattı.

Sempozyumdan sonra Vali Tuna, İlçe Kaymakamları Parlar ve Ünaldı, projeye katkı sunan okul yöneticilerine ve öğrencilere sertifikalarını verdi.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.