ESNAF VE MÜŞTERİ TUVALET KOKUSUNDAN BIKTI

ESNAF VE MÜŞTERİ TUVALET KOKUSUNDAN BIKTI

Nazilli Uzun Çarşı’da esnaflar ve müşteriler havalandırma sistemi olmayan tuvaletlerin kokusundan bıktı usandı. Esnaflar her gün kötü kokuya maruz kaldıklarını söylerken müşteriler de durumdan oldukça rahatsız olduklarını dile getirdi.

GÜNAY PABUŞÇU-Nazilli’nin Uzun Çarşı bölgesinde eski hal binası olarak bilinen alanında vatandaşlara hizmet vermek için çalıştırılan ücretli tuvaletler, esnafların ve vatandaşların kabusu olmaya devam ediyor. Havalandırma sistemi olmayan tuvaletlerin kokusu esnafları ve müşterileri çileden çıkardı. 

HAVALANDIRMA YOK ZEHİR VAR

Her gün kötü kokuya  maruz kaldıklarını ve konuyla ilgili hiçbir gelişme yaşanmadığını ifade eden çarşı esnafları; “Rahat geçirdiğimiz bir günümüz yok. Böyle bir kokudan rahatsız olmamak mümkün değil. Bizler de insanız ve her gün bu durumu yaşamaktan bıktık  usandık. Havalandırma sistemi yok, zehir var.” açıklamasında bulundu.

HEM SAĞLIMIZI HEM MÜŞTERİLERİMİZİ KAYBEDİYORUZ

Çarşı esnafları konuşmalarını şöyle sürdürdü; “Bizler burada gıda ürünleri satıyoruz. Müşterilerimiz buraya yiyecek ihtiyaçları için geliyorlar. Tuvaletlerin kokusunu duyunca da doğal olarak rahatsız oluyorlar. Bizler hem sağlığımızı hem de müşterilerimizi kaybediyoruz.”

SAĞLIKLI ALIŞVERİŞ YAPMAK İSTİYORUZ

Uzun Çarşı’nın tarihine ve güzelliğine böyle bir durumun yakışmadığını söyleyen müşteriler, “Alışverişlerimizi sağlıklı bir şekilde yapmak istiyoruz. Bu pis koku bizleri de rahatsız ediyor ve bir an önce alışverişimizi yapmak ve buradan uzaklaşmak istiyoruz.” dedi.

NE ÇÖZÜM VAR NE DENETİM

Tuvaletlerin belediyeye ait olduğunu ve ihale sistemi ile özel kişilere işletmek için verildiğini belirten çarşı esnafları, “Şimdiye kadar defalarca bu durumdan rahatsızlığımızı dile getirdik ama bir çözüm getirilmedi. Sağlık Bakanlığı’ndan bir denetim de görmedik. Bir kez daha sizin aracılığınızla yineliyoruz. Havalandırma sistemini kursunlar ve bu kötü kokudan hepimiz kurtulalım.” ifade etti.

a-008.jpg

c-013.jpg

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.