Esnaflar arasında kriz!

Esnaflar arasında kriz!

Karacasu Belediye Başkanı Zeki İnal'ın pazar yeri düzenlemesi dışarıdan gelen çoğunluğu Nazilli esnafıyla Karacasu esnafını ikiye böldü.

Karacasu Belediye Başkanı Zeki İnal seçimlerden önce esnafa verdiği pazar yerinin düzenlenmesi ile ilgili sözünü tuttu. Karacasu esnafından gelen talep üzerine belediyenin kapalı pazar yerinin bulunduğu caddede sergi açan konfeksiyon ve manifaturacıları, gıda esnafından ayırarak Doğa Meydanı'ndaki ara sokaklarda yer göstermesi Nazilli’den gelen manifaturacı esnafını isyan ettirdi. Karacasu esnafı ile Nazilli esnafı ikiye bölündü.
Karacasu Belediye Başkanı Zeki İnal, seçimlerden önce vaatleri arasında olan pazar yeri düzenlemesi kapsamında çarşı ve pazarcı esnafından gelen talep üzerine aynı yerde sergi açan gıda ve manifaturacıları ayıran Başkan İnal, manifaturacı ve tuhafiyecilere Doğa Meydanı'nda yer gösterdi. 

NAZİLLİLİ ODA BAŞKANI ESNAFINA SAHİP ÇIKTI
Doğa Meydanı'na çıkan ara sokakları düzenleyerek numaralandıran belediyenin pazar yeri düzenlemesi dışarıdan gelip Karacasu pazarında sergi açan yaklaşık 45-50 civarındaki manifaturacı ve tuhafiyeci esnafının tepkisine yol açtı. Manifaturacı ve tuhafiyeci esnafın tepkisi üzerine Nazilli Manifaturacı ve Tuhafiyeciler Odası Başkanı Hüdai Tosun, Karacasu’ya gelerek kendi esnafına arka çıktı. Önce esnafla ardından Belediye Başkanı İnal ile görüşen Tosun’un, esnafa belediyede kura çekimine gitmemelerini öğütlediği öğrenildi. 

KURA ÇEKİMİNE GİTMEDİLER
Oda başkanlarının tavsiyesi üzerine belediyede yapılan kura çekimine gitmeyen manifaturacı esnafının önümüzdeki hafta Pazartesi günü belediyenin gösterdiği yere sergi açmamakta ısrarlı olduklarını öğrenildi.  

YERLERİMİZİ TERK ETMEMEKTE KARARLIYIZ
Pazarcı esnaflarından Uğur Dirik, “Belediyenin gösterdiği yere gitmemekte kararlıyız. Belediye ısrarla yukarıda yayılmamızı istiyor. Yıllardır burada sergi açıyoruz. Oda başkanımız geldi ve kura çekimine gitmeyerek tepkimizi gösterdik. Ancak belediye önümüzdeki hafta yukarıdaki işaretleyip numalaralandırdığı ara sokaklarda sergi açmamızı istiyor. Ne olacağını bilmiyoruz. Belirsizlik sürüyor. Yerlerimizi terk etmemekte kararlıyız” dedi. 

ÇARŞI ESNAFINI CANLANDIRMAK İÇİN
Karacasu Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Sefa Töz, talebin Karacasu çarşı ve pazarcı esnafından geldiğini söyledi. Çarşı esnafını canlandırmak için böyle bir uygulamaya gidildiğini ancak Nazilli’den gelen esnafın buna tepki gösterdiğini belirten Töz, “Şu anda Pazar sorunu çözülmüş değil. Belirsizlik sürüyor. Önümüzdeki hafta Pazartesi belli olur” dedi. 
Başkan İnal’ın esnafın tepkisine nasıl bir çözüm bulacağı merak konusu olurken belirsizlik sürüyor. 

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.