Esogü Tıp Fakültesi’nde Akreditasyon Heyecanı

Esogü Tıp Fakültesi’nde Akreditasyon Heyecanı

Türkiye’deki 81 tıp fakültesinden 23’ü arasında yer almaya hak kazanan Eskişehir Osmangazi Üniversitesi (ESOGÜ) Tıp Fakültesi Dekanlığı’nın Akreditasyon Takdim Töreni gerçekleşti.Prof. Dr. Necla Özdem...

Türkiye’deki 81 tıp fakültesinden 23’ü arasında yer almaya hak kazanan Eskişehir Osmangazi Üniversitesi (ESOGÜ) Tıp Fakültesi Dekanlığı’nın Akreditasyon Takdim Töreni gerçekleşti.

Prof. Dr. Necla Özdemir Salonu’nda düzenlenen törenin açılış konuşmasını yapan ESOGÜ Rektörü Prof. Dr. Hasan Gönen, akreditasyon sürecinin; tıp fakültesinde yapılan eğitimin çıktılarının, belirlenen amaç ve hedefe uyumlu olup olmadığının değerlendirildiği bir süreç olduğunu söyledi. Prof. Dr. Gönen, Türkiye’de bahse konu standartlara ulaşan 23 tıp fakültesinden biri olan ESOGÜ Tıp Fakültesi’nin tüm çalışanlarını tebrik etti.

BU, EN ÖNEMLİ HEDEFİMİZDİ

ESOGÜ Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Enver İhtiyar ise, alınan akreditasyon belgesinin, üniversitedeki tıp eğitiminin Türkiye ve Avrupa ölçütlerine göre yeterli ve nitelikli olduğunu kanıtladığını belirtti. Akreditasyonun bir kalite güvencesi ve kalite geliştirme yöntemi olduğunu ifade eden Prof. Dr. İhtiyar, “81 tıp fakültesi içinde akredite olmuş 23 fakülteden biriyiz. Fakültemizin uluslararası düzeyde tanınması ve denkliğinin sağlanması, göreve geldiğimiz ilk günden beri en önemli hedefimizdi. Bu hedefe ulaşmanın gururu içindeyiz. Bundan sonra korunması da büyük önem arz etmektedir. Artık öğrencilerimiz tıp eğitimi akredite olmuş bir fakülteden mezun olacaklar. Bu durum onlara yurt içi ve yurt dışında pek çok ayrıcalık, iş imkanı ve prestij sağlayacak” dedi.

Tıp Eğitimi Programları Değerlendirme ve Akreditasyon Derneği (TEPDAD) Başkanı Dr. İskender Sayek ise, Türkiye’de Tıp Eğitimi Akreditasyonu hakkında bilgi verdi. Türkiye’de Tıp Eğitimi Eşyetkilendirmesi’nin 2010-2015 arasındaki çalışmaları hakkında bilgiler veren Sayek, daha sonra Prof. Dr. Enver İhtiyar’a Akreditasyon Belgesi’ni takdim etti.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.