ESOGÜ’de Dünya Ebeler Günü Etkinliği

ESOGÜ’de Dünya Ebeler Günü Etkinliği

Eskişehir Osmangazi Üniversitesi Eskişehir Sağlık Yüksekokulu (ESYO)’nun düzenlediği “Dünya Ebeler Günü” etkinliği, ESOGÜ Prof. Dr. Necla Özdemir Salonu’nda gerçekleşti.Etkinlikte konuşan ESYO Ebelik...

Eskişehir Osmangazi Üniversitesi Eskişehir Sağlık Yüksekokulu (ESYO)’nun düzenlediği “Dünya Ebeler Günü” etkinliği, ESOGÜ Prof. Dr. Necla Özdemir Salonu’nda gerçekleşti.

Etkinlikte konuşan ESYO Ebelik Bölüm Başkanı Doç. Dr. Nebahat Özerdoğan, ebelerin doğum öncesi ve sonrasında kadın ve ailesine bakım ve rehberlik desteği vererek, bu dönemi mutlu bir şekilde geçirmelerini sağladığını ve bu sayede toplum sağlığının gelişmesinde çok önemli bir rol oynadığını belirtti.

ESYO Müdürü Prof. Dr. Ferruh Yücel, ebelerin toplum ve aile için çok önemli görevler üstlendiğini belirterek, ülkemizde ve dünyada mesleğinde bilgili ve becerili ebeler sayesinde anne ve yeni doğan ölümlerinin önemli oranda azaldığını ifade etti.

Eskişehir Devlet Hastanesi Sağlık Bakım Hizmetleri Müdürü Semahat Arı, ebelerin anne ve bebek sağlığının korunması konusunda verdikleri hizmetlerle sağlıklı nesiller yetişmesine önemli katkılarda bulunduklarını ifade ederken, hem ülkemizde hem de dünyada ebelik mesleğine gereken desteğin verilmesi gerektiğini belirtti.

Eskişehir Halk Sağlığı Müdür Yardımcısı Uzm. Dr. Filiz Koç, ebelerin birinci basamak sağlık hizmetlerinde son derece önemli bir görevi yerine getirdiğini ve birer aile sağlığı elemanı olarak aile hekimleri ile birlikte koruyucu sağlık hizmeti sunduklarını kaydetti.

Eskişehir Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Uzm. Dr. Hüseyin Fidan, eğitimlerini tamamladıktan sonra ebelerin, yurdun her köşesindeki hastaneler, doğumevleri, aile sağlığı merkezleri veya sağlık evlerinde görev yapacaklarını ve ülkemizin ileri gitmesi için çalışacaklarını belirterek, hem ebelik öğrenimi gören ebe adaylarının hem de ebelerin “Dünya Ebeler Günü”nü kutladı.

Eskişehir İl Sağlık Müdürü Dr. Ali Mumcu, sağlıkta dönüşüm politikalarıyla birlikte nüfusun artmaya başladığını belirtti ve bundan dolayı da anne ve bebek sağlığının korunmasında önemli görevler üstlenen ebelere olan ihtiyacın arttığını ifade etti.

ESOGÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. İlhami Ünlüoğlu, çeşitli inanç ve kültürlerde tarih boyunca ebeliğe verilen önemi örneklerle anlatırken, bugün ebeliğe her zamankinden çok ihtiyaç olduğunu söyledi.

Açılış konuşmalarının ardından “Bilgiden Uygulamaya Daha İyi Yarınlar İçin Ebelik” konulu panele geçildi.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.