Etkiye tepki

Etkiye tepki

Efeler’de 37 yıldır seyyar Milli Piyango bayiliği yapan Hüseyin Aydın, adres soran ancak aldığı cevaplardan memnun olmayan vatandaşlara tepkisini bilet tezgahına astığı ‘adres sormak 1 lira, emanet saati 20 lira’ yazısıyla gösteriyor.

Efeler’de 37 yıldır biletçilik yapan Hüseyin Aydın, insanlara adres ve emanet konusunda sürekli yardımcı olduğunu fakat karşılığında gördüğü muamele yüzünden böyle bir uygulama getirdiğini belirtti. Aydın, “Müşteriyle ilgilenirken bir yandan adres soran insanlara yardımcı oluyorum yardım etmekten şikayetçi değilim. Fakat insanların gösterdiği sert tepkiden şikayetçiyim. Bilmiyorum dediğimde insanlar tepki gösteriyor. Müşteriyle ilgilenirken ‘hadi çabuk olsana’ gibi sözler kullanıp bağırıyorlar” dedi.

Yakınında durak olduğu için kendisine sürekli otobüs saatlerinin sorulduğunu, bilmediğinde ise sert tepkiyle karşılaştığını ifade eden Aydın, “ Burada otobüs durağı var. İnsanlar otobüs saatlerine gelip soruyorlar bilmiyorum dediğimde sen burada durmuyor musun? Neden bilmiyorsun gibi yanıtlar alıyorum. Bu da beni üzüyor, insanımız çok hırçınlaşmış” diye konuştu.

“İNSANLAR SUİSTİMAL ETMESİN DİYE”

Emanet konusunda sıkıntı yaşadığını anlatan Aydın, sözlerine şöyle devam etti:

“5 dakika geleceğim deyip saatlerce gelmeyenler oluyor. Benim evde hastam olsa acil gitmem gerekse emanet yüzünden gidemiyorum. İnsanlara yardım edelim diyoruz, fakat onlar bizi suiistimal ediyorlar. Ülkede yaşanan bomba olayları nedeniyle de arkadaşlarım emanet almamam gerektiğini söyleyip uyarıda bulunuyorlar. ”

Bu uygulamayı bir tepki ve emanet bırakılmaması için yaptığını söyleyen Hüseyin Aydın, “Bu yazdığım tabii ki bir tepki. Güzel bir dille soranı asla geri çevirmem, para da alamam” dedi. 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.