Evliliğe evet, darbeye hayır dediler

Evliliğe evet, darbeye hayır dediler

Hain darbe girişiminin 1. yıl dönümünde Nazilli'de düzenlenen anma töreni, binlerce vatandaşın katılımıyla gerçekleşti. Yeni evlenen Burak-Nilay İngeç çifti ise nikah sonrasında demokrasi nöbetine katılarak, "Evliliğe evet, darbeye hayır" mesajını verdi.

Nazilli'de 15 Temmuz darbe girişiminin anma töreni, binlerce vatandaşın katılımıyla belediye meydanında gerçekleşti. Şehitler için saygı duruşu ve İstiklal Marşıyla başlayan anma töreni, Nazilli Belediyesi Mehteran Takımı'nın gösterisiyle devam etti. Vatandaşlar, darbe karşıtı sloganlar atarak, Türk Bayraklarıyla meydanı doldurdu. Cadde üzerinde patenleriyle kayan çocuklar ise ellerindeki Türk Bayraklarını dalgalandırarak, meydana giren vatandaşları karşıladı.  İstiklal Marşı yarışmasında İl birincisi olan Hasköy İlkokulu Anasınıfı öğrencisi Eylül Tekin, şiir olarak okuduğu İstiklal Marşıyla katılımcıları duygulandırdı. Protokolün ayakta alkışladığı minik kızın türk bayraklı kıyafeti ise büyük ilgi gördü. İstanbul'da Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın ortak yayın bağlantısıyla yaptığı konuşma, dev ekranlardan sinevizyon olarak meydanda naklen yayınlandı. 
Anma törenine, Aydın Vali Yrd. Abdullah Aslan, Belediye Başkanı Haldun Haluk Alıcık, Nazilli Cumhuriyet Başsavcısı Mehmet Akif Dönertaş, Garnizon Komutanı Üsteğmen Samet Demet, İlçe Emniyet Müdürü Bünyamin Daşdemir, AK Parti İlçe Başkanı Ramazan Satılmış, MHP İlçe Başkanı Zafer Keskin, Gençlik ve Spor İlçe Müdürü Güven Eker, Muharip Gaziler Derneği Başkanı Hasan Karataş, İlçe Müftüsü Necati Topalak, STK Temsilcisileri ve çok sayıda vatandaş katıldı. Etkinlikler kapsamında, Çevik Kuvvet ekiplerinin yanı sıra 200 polis memuru güvenlik önlemi almak için mesai yaptı.

EVLİLİĞE EVET, DARBEYE HAYIR DEDİLER

15 Temmuz 2017 tarihinde evlenmeyi tercih eden Burak-Nilay İngeç çifti, nikah sarayında yapılan törende evliliğe "Evet" dedikten sonra, meydanda devam eden demokrasi nöbetine katıldı. Denge Muhabirine konuşan damat Burak İngeç, evliliğe evet, darbeye hayır demek için meydanda olduklarını ifade etti.

"TARİH BU MİLLETLE ŞEREF DUYACAKTIR"

Aydın Vali Yardımcısı Abdullah Aslan'ın konuşması sonrasında kürsüye çıkan Nazilli Belediye Başkanı Haluk Alıcık, " 7'den 70'e herkes, liderimiz Mustafa Kemal Atatürk'ün "Hakimiyet kayıtsız, şartsız milletindir" sözünü yerine getirmiş, ve Fetöcü hainlerin karşısında iman ruhuyla durmuşlardır" dedi. Türk Milletinin bir ferdi olmaktan gurur duyduğunu belirten Başkan Alıcık, "Türkiye Büyük Millet Meclisini bombalayan, sivil vatandaşlarımızın üzerine tanklarla, savaş uçaklarıyla saldıran, Özel Harekat Karargahını yerle bir eden zihniyete, aziz milletimiz büyük bir ders vermiştir. Darbe gecesi Nazilliyle, ve siz değerli hemşerilerimle gurur duyduğumu burada tekrar belirtmek isterim. Belediye meydanını dolduran yiğit hemşerilerimiz, vakur ve yaşadığı şehre saygılı bir şekilde demokrasimize, devletimize sahip çıkmışlardır. Böyle bir şehirde belediye başkanlığı yapmaktan gurur duyuyorum. Dün olduğu gibi, bundan böylede devletimizin, milletimizin emrinde ve hizmetinde olacağız. Devletimiz ve milletimiz kıyamete kadar yaşayacak, tarih bu milletle şeref duyacaktır" diye konuştu.

15 Temmuz Belgeselinin sinevizyondan izlenmesinin ardından Camilerden okunan Sela sesleri, duygu dolu anların yaşanmasına neden oldu. Kur'an-ı Kerim tilaveti sonrası İlçe Müftüsü Necati Topalak Hatim Duası okudu. Daha sonra 15 Temmuz Şehitlerinin isimlerinin okunmasının ardından 1 günlük demokrasi nöbeti başladı.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.