Fakülte’nin Temeli Bakan Veysel Eroğlu’nun Katılımıyla Atıldı

Fakülte’nin Temeli Bakan Veysel Eroğlu’nun Katılımıyla Atıldı

Adnan Menderes Üniversitesi (ADÜ)’ye bağlı ilk fakültesi olan İşletme Fakültesi’ni kendi imkanları ile yapan Söke, ikinci fakültesi Mimarlık ve Tasarım Fakültesi’nin de temelini attı.

Temel atma töreni Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu’nun katılımıyla gerçekleşti. Akşam saatlerinde başlayan Söke Mimarlık ve Tasarım Fakültesi’nin temel atma törenine Ak Parti Aydın Milletvekilleri Mehmet Erdem, Semiha Öyüş, A. Gültekin Kılıç, Aydın Valisi Erol Ayyıldız, ADÜ Rektörü Prof. Dr. Mustafa Birincioğlu, Söke İlçe Kaymakamı Mehmet Demirezer, Söke Belediye Başkanı Necdet Özekmekçi başta olmak üzere Ak Parti İl Başkanı Sadık Atay, İlçe Başkanı Av. Abdullah Yeniusta, Söke Belediye Başkan Adayları Metin Yavuz, Süleyman Toyran ve Yusuf Keremit, Ak Parti Aydın Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mustafa Savaş, fakültelerin yapılmasında katkı sağlayan kurum ve kuruluşlar ile sivil toplum örgütlerinin temsilcileri, hayırseverler ve Sökeliler katıldı.

“25 EĞİTİM KURUMUNU SÖKELİLER YAPTI, ŞİMDİ SIRA İKİNCİ FAKÜLTEDE”

Söke’nin eğitime çok önem veren insanların yaşadığı bir kent olduğunu söyleyen Söke İlçe Kaymakamı Mehmet Demirezer; “Bugün ilçemizde hizmet veren 25 eğitim kurumu hayırsever vatandaşlar ve aileler tarafından yaptırılmıştır. Eğitim yatırımlarının arttırılması için geçmiş yıllarda kurulan Söke Eğitim Vakfı (SÖKEV) aracılığı ile eğitim kervanı sürdürülmeye devam ediliyor” dedi. Toplam maliyeti 8-9 milyon TL’yi bulacak olan Söke Mimarlık ve Tasarım Fakültesi’nin yapımı için Sökelilerin el ele vererek yola çıktıklarını belirten İlçe Kaymakamı Mehmet Demirezer; Söke’yi bir eğitim ve üniversite kenti yapmak için sözleşmiştik. Allah’ın izniyle gayret ve sizlerin desteği ile inşallah yeni fakülte binamızı da bitireceğiz. Sökeliler olarak temel atma törenini mutlaka bir Bakan ile gerçekleştirme arzumuz vardı. Gönlümüzden geçen Aydın sevdalısı olduğunu bildiğimiz siz Sayın Bakanımızdınız. Aydın’daki en büyük yatırımları gerçekleştiren Bakanlığınız, bu nedenle Sayın Bakanımız Veysel Eroğlu’nu temel atmak üzere burada görmek bizleri ayrıca mutlu etti” dedi. Söke’de fakülte yapımına katkı sağlayan herkesi tek tek sayarak teşekkür eden İlçe Kaymakamı Mehmet Demirezer, Şubat ayı toplantısında karar alarak 500 Bin TL katkı sağlamayı kararlaştıran Söke Belediye Meclisi’ne Başkan Necdet Özekmekçi nezdinde ayrıca teşekkür etti. Kaymakam Demirezer; Sökelilerin katkılarının devam edeceğine inandığını ifade etti.

“SÖKE’DE YAKIN ZAMANDA 8 BİN, AYDIN İLİNDE 60 BİN ÜNİVERSİTELİ OLACAK”

Hayalini kurduğu ve gerçekleşmesi için çaba sarf ettikleri fakültenin temelini atmaktan dolayı çok mutlu olduğunu ifade eden ADÜ Rektörü Prof. Dr. Mustafa Birincioğlu; “ADÜ olarak Söke’de eğitime İşletme Fakültesi, Söke Meslek Yüksek Okulu, Sağlık Yüksek Okulu, Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksek Okulu olmak üzere 4 okulda devam ediyoruz. Okullarımız SÖKEV tarafından tahsis edilen 5 ve 6 bin m2’lik iki binada hizmet vermektedir. Okul sayımızı 5’e çıkarmak için başlattığımız çalışmalar meyvelerini verdi. İlk fakültesine 26 Ekim 2011’de başlayan kampSümüz bugün temelini atma heyecanını yaşadığımız Söke Mimarlık ve Tasarım Fakültesi ile büyümeye devam etmektedir. Okulumuz inşaatının 2015 yılında tamamlanması planlanmaktadır. Mimari, iç mimari, şehir ve bölge planlaması ve endüstriyel ürün tasarımı bölümleri olmak üzere 4 bölüm açılacak, 2016 yılında her bölüm için 100’er öğrenci alımı gerçekleştirmeyi planlıyoruz” dedi. Söke’de yakın zamanda öğrenci sayısının 8 binlere ulaşacağını belirten Rektör Mustafa Birincioğlu Aydın ili genelinde üniversite olarak yaptıkları yatırımlarla ilde öğrenci sayısının yakın zamanda 60 Binlere ulaşacağını söyledi. Aydın’ın kadim medeniyetlerin yatağı olduğunu ve birçok düşünürü yetiştirdiğini belirten Ak Parti Aydın Milletvekili Semiha Öyüş yaptığı konuşmasında; Geleceğe eser bırakmak adına güzel bir anı yaşadıklarını belirtti. Milletvekili Öyüş; hayırseverler başta olmak üzere katkı sağlayan herkese teşekkür etti. Aydın valisi Erol Ayyıldız konuşmasında; “Geleceğimizin teminatı gençlerimize yeni bir ilim irfan yuvası Söke Mimarlık ve Tasarım Fakültesi’nin temelini atmanın mutluluğunu yaşıyoruz” dedi.

“MİLLİ EĞİTİM BÜTÇESİ 10 YILDA, 10 KAT ARTTI”

Geçmiş yıllarda bir üniversitede görev yaptığını bu anlamda bir eğitim yuvasının temelini atmaktan duyduğu memnuniyeti dile getiren Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu; “Emeği geçen herkes, özellikle hayırseverlerimiz sağ olsunlar, onları yürekten kutluyorum” dedi. Aydın’ı çok sevdiğini her gelişinde müjdeler getirdiğini belirten Bakan Eroğlu; “Aydın ile ayrı bir gönül bağımız var. Bugün Aydın iline 34 müjde verdik, geçmişteki müjdelerimiz ile birlikte müjde sayısını 93’e tamamladık. Aydın’a toplam yatırım miktarı 1 milyar 610 milyon TL” dedi. "Ülke olarak büyük hedeflerimiz var" diyen Bakan Veysel Eroğlu; “Bu hedefleri ancak iyi yetişmiş nesillerle yakalayabiliriz. Bu nedenle hükümet olarak en büyük desteği eğitime veriyoruz. 2002 yılında Milli Eğitim Bakanlığı’nın bütçesi 6.5 milyar TL iken geçen yıl bu bütçe 69 milyar TL yani 10 katı. Artık üniversitesi olmayan ilimiz kalmadı. Son 10 yılda 99 yeni üniversite açtık” dedi.

BAKAN’DAN DESTEK SÖZÜ

Sökeli eski Devlet Bakanı Sait Yazıcıoğlu’nun Sökelilere selamını ileten Bakan Veysel Eroğlu; “Sayın Bakanım Sait Bey Söke’ye eli boş gelmemi istemedi. Söke Mimarlık ve Tasarım Fakültesi’ni bende yakından isleyeceğim ve elimizden gelen katkıyı vereceğim. Buranın bir yükü de artık benim omuzlarımdadır” dedi. Konuşmaların ardından başta Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu olmak üzere Milletvekilleri ve protokolün diğer üyeleri önce dua etti, ardından ilk harcı dökmek üzere butona birlikte bastı. Bakan Veysel Eroğlu, fakülte yapımına tarlasını satarak 600 Bin TL katkı sağlayan Ayşe Koca’ya çiçek takdim ederek teşekkür etti.

Fakülte’nin Temeli Bakan Veysel Eroğlu’nun Katılımıyla Atıldı

Fakülte’nin Temeli Bakan Veysel Eroğlu’nun Katılımıyla Atıldı

Fakülte’nin Temeli Bakan Veysel Eroğlu’nun Katılımıyla Atıldı

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.