Fas Üniversiteleriyle İşbirliği Ve Ortak Çalışmalar Başlıyor

Fas Üniversiteleriyle İşbirliği Ve Ortak Çalışmalar Başlıyor

Avrasya İpekyolu Üniversiteler Konsorsiyumu (ESRUC) Konferansı’nın ve Yükseköğretim Fuarı’nın, 2015 yılı Eylül ayında Fas’ın Kazablanka kentinde gerçekleştirilecek olması nedeniyle, Atatürk Üniversite...

Avrasya İpekyolu Üniversiteler Konsorsiyumu (ESRUC) Konferansı’nın ve Yükseköğretim Fuarı’nın, 2015 yılı Eylül ayında Fas’ın Kazablanka kentinde gerçekleştirilecek olması nedeniyle, Atatürk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hikmet Koçak, ön görüşmelerde bulunmak ve organizasyon olanaklarını görüşmek amacıyla, bu yılki etkinliğe ev sahipliği yapacak olan Kazablanka Hasan II Üniversitesi’ni ziyaret etti.

Bu ziyarete, özel ilgi gösteren Hasan II Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Idriss Mansouri, etkinlik için kendi üniversitesinin seçilmesinden büyük onur duyduğunu ifade etti. Üniversitesi hakkında Rektör Koçak’a bilgiler veren Rektör Mansouri, hangi alanda işbirliği istenirse yardımcı olmaya hazır olduklarını ifade etti.

İki üniversite arasında Akademik İş Birliği ve Mevlana Değişim Protokolleri imzalandı. Görüşmeler ardından karşılıklı olarak hediye takdiminde bulunuldu.

Kazablanka’dan sonra Fas’ın başkenti Rabat’a geçen Rektör Koçak ve ekibini, Türkiye Cumhuriyeti Rabat Büyükelçisi Ethem Barkan Öz, Büyükelçilik rezidansında ağırladı. Büyükelçi Öz’e, ESRUC ve etkinlikleri hakkında brifing veren Rektör Koçak, daha sonra Rabat’taki Mohammed V. Üniversitesi Rektörünü makamında ziyaret etti. İki üniversite arasında Akademik Is birliği ve Mevlana Değişim Protokollerinin imzalanmasına müteakiben, Mohammed V Üniversitesi yerleşkesinde bulunan Yunus Emre Enstitüsü ziyaret edildi.

3 günlük Fas ziyaretinin ardından Rektör Koçak, Türkiye’nin en köklü eğitim kurumlarından olan Atatürk Üniversitesi’nin bir dünya üniversitesi olma yolunda atmış olduğu önemli adımlardan biri olan, dünya genelinden yaklaşık 150 Yükseköğretim Kurumu da dâhil olmak üzere, 4 kıtadan 30’u aşkın ülkeden katılım sağlayarak, kültürün, sanatın, bilimin ve ayrıca Yükseköğretimde yeni açılımların tüm görkemiyle yaşandığı büyük bir katılım projesi ortaya çıkararak, 2010 yılında Avrasya İpekyolu Üniversiteler Konsorsiyumu’nun (ESRUC) kurulduğunu ve bu konsorsiyumun kurumsallığı ve sürdürülebilirliği için de 2015 yılında Atatürk Üniversitesi Avrasya İpekyolu Üniversiteler Birliği Araştırma Merkezi’nin kurulduğunu ifade etti.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.