Fenerbahçeli Yıldızdan Silopi’ye Spor Malzemesi Desteği

Fenerbahçeli Yıldızdan Silopi’ye Spor Malzemesi Desteği

Fenerbahçe’li eski basketbolcu Barış Akyurt, Şırnak’ın Silopi ilçesindeki kütüphaneye kitap ve spor malzemesi yardımında bulundu.Silopi Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürlüğü’nde sportif eğitim uzm...

Fenerbahçe’li eski basketbolcu Barış Akyurt, Şırnak’ın Silopi ilçesindeki kütüphaneye kitap ve spor malzemesi yardımında bulundu.

Silopi Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürlüğü’nde sportif eğitim uzmanı olarak görev yapan Enver Yılmaz, sosyal medya üzerinden ulaştığı Fenerbahçe, Oyak Renault, Long Island Surf-NY takımlarında bir dönem profesyonel basketbol oynayan ve şu anda doğa fotoğrafçısı olarak yurt dışında yaşayan Barış Akyurt’u Silopi’ye davet etti. Daveti kırmayan Barış Akyurt, çeşitli kitapları ve spor malzemelerini de yanına alarak Silopi’ye ziyaret gerçekleştirdi. Akyurt, öğrencilere önce kendini tanıttı daha sonra öğrencilerin sorularını cevaplandırdı.

Enver Yılmaz ile sosyal medya üzerinden yazışmalar yaptığını ve Silopi’ye gelme fikrinin buradan doğduğunu anlatan Barış Akyurt, Amerika’dan Türkiye’ye aile ziyareti için geldiğini ve bu vesile ile Enver Yılmaz’ın yaptığı çalışmalara katkı sunmak için Silopi’yi ziyaret ettiğini söyledi. Akyurt, "Çocuklarla güzel sohbetlerimiz oldu. Soru sordular. Kendimi anlattım. Yapmak istediklerini dinledim. Güzel bir muhabbetimiz oldu" dedi.

Sportif Eğitim Uzmanı Enver Yılmaz ise, kütüphaneyi kurduktan sonra sosyal medya üzerinden Barış Akyurt ile tanıştıklarını belirterek, "Kendisini davet ettiğimde gelebileceğini söyledi. Amerika’da yaşadığı için geleceğine pek inanmamıştım. Taki uçak biletlerinin ayrıntılarını e-postamda görünceye kadar. Kendisi bugün Silopi’ye geldi. Ayın sporcu ödülünü bu ay Barış abi verdi. Kütüphanemize yardım edenler için ayırdığımız köşeye Barış ağabeyimizin biyografisini öğrencilerimizle beraber astık. Barış ağabeyin öğrencilerimiz adına ve kütüphanemizin zenginleştirilmesi adına getirmiş olduğu yüklüce kitap var. Öğrencilerimizin kendi imkanları ile ulaşamayacağı, sahip olamayacakları spor malzemesi de getirdi. Bu da bizi inanılmaz derecede mutlu etti" diye konuştu.

Silopi Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürlüğü öğrencilerinden Halime Ergin de, "Barış Akyurt’un buraya gelmesi bizim onu tanımamız ve onun bize destek vermesi bambaşka bir duyguydu. Enver hocamıza da çok teşekkür ediyorum. Bu kütüphaneyi kurmasaydı belki burada olmayacaktı. Barış Akyurt’u tanımayacaktık. İkisine de canı gönülden teşekkür ediyorum" şeklinde konuştu.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.