Ferrari 488 Spider Franfurt'ta görücüye çıktı

Ferrari 488 Spider Franfurt'ta görücüye çıktı

Ferrari’nin en yeni üstü açık süper spor modeli 488 Spider, Franfurt Otomobil Fuarı'nda görücüye çıktı.

Ferrari 488 Spider modeli 2016 yılının yaz aylarından itibaren de Türkiye'de satışa çıkacak.
Ferrari’nin en yeni üstü açık süper spor modeli 488 Spider, Frankfurt Otomobil Fuarı’nın gözdesi oldu. Katlanabilir metal tavanıyla dikkatleri üzerine çeken Ferrari 488 Spider, 2016 yılının yaz aylarından itibaren Türkiye'de satışa sunulacak. 670 HP’lik V8 motorlu Ferrari modelinin yaklaşık 580 bin euroluk fiyata sahip olması bekleniyor. Fer-Mas Şirket Müdürü Sinan Saip Bel, “2017 model olarak, yaz ortasından itibaren Ferrari 488 Spider modelini ülkemizde de satışa sunmaya başlayacağız. 0-100 km/s hızlanmasını sadece 3 saniyede gerçekleştiren orta/arka konumlu motora sahip yeni modelimize ilk etapta Türkiye’den sadece 6 müşteri sahip olabilecek” dedi.

Markanın gelmiş geçmiş en güçlü katlanabilir metal tavanlı modeli olarak ön plana çıkan Ferrari 488 Spider, sadece 14 saniyede açılıp kapanabilen katlanabilir metal tavan, klasik kumaş tavanlara göre ortalama daha az ağırlık (-25 kg) ve daha iyi kokpit konforu sunmasıyla da dikkat çekiyor.

Ferrari 488 Spider, sürtünmeyi azaltırken optimum itme gücünü garanti etmek üzere tasarlanmış olan kompleks nitelikte gövde tasarım unsurları sayesinde bugüne kadar üretilen en aerodinamik üstü açılır Ferrari modeli unvanını da elde ediyor. Ferrari mühendisleri, büyük bir spoyler ve aerodinamik gövde altı dahil olmak üzere bazı yenilikçi tasarım eklemeleri yaparak bu hedefe ulaşmayı başardı.

Araç içi konforuna ilişkin olarak hava akışı çalışmalarını da göz ardı etmeyen Ferrari mühendisleri, elektrikli camlı bir mekanizmaya sahip arka rüzgarlık sayesinde tavan açıkken maksimum konfor sağlamak için üç farklı konum özelliğini araca dahil etti. Rüzgarlığın tamamen indirilmesi durumunda, ise hava ve sürüş koşullarına bakılmaksızın - açılır tavan kapalı haldeyken bile- V8 motor sesinin maksimum biçimde duyulması hedeflenmiş.

Ferrari 488 Spider’ın yeni 3.9 litrelik V8 turbo motoru, güç, tork ve tepki süreleri açısından sınıfının en iyi değerlerinden biri, etkili mimarisiyle de standartların dışında. Ferrari 488 Spider’ın 8 bin devirde 670 HP güç üreten motoru, 7'inci viteste 760 Nm maksimum tork üretebilmesinin yanında 0-200 km/s hızlanması 8,5 saniye sürüyor. Ayrıca aracın maksimum hızı 325 km.

Yeni Brembo Extreme Tasarım Fren Sistemi, 488 Spider'ın durma mesafeleri önceki modele göre yüzde 9 daha kısa ve LaFerrari'den türetilmiş frenler ekstrem sürüşlerde optimal soğutma sağlayan yeni kaliperlere sahip. Ayrıca, 488 Spider, optimum çalışma sıcaklığına daha hızlı ve sağlam bir şekilde ulaşmasını sağlayan yeni malzemeler de kullanılmış. 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.