Fethiye’de Hemşireler Haftası Paneli

Fethiye’de Hemşireler Haftası Paneli

Fethiye’de hemşireler için Klinik Eğitimde, Toplumda Etkili ve Uygun Maliyetli Bakım konulu panel düzenlendi.Hemşireler Haftası Dolayısıyla düzenlenen Klinik Eğitimde, Toplumda Etkili ve Uygun Maliyet...

Fethiye’de hemşireler için Klinik Eğitimde, Toplumda Etkili ve Uygun Maliyetli Bakım konulu panel düzenlendi.

Hemşireler Haftası Dolayısıyla düzenlenen Klinik Eğitimde, Toplumda Etkili ve Uygun Maliyetli Bakım konulu panele öğrenciler ve çok sayıda davetli katıldı.

Fethiye Esnaf ve Sanatkarla Odası Konferans Salonu’nda düzenlenen panelde moderatörlüğü Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Fethiye Sağlık Yüksekokulu Öğr. Gör. Yrd. Doç. Dr. Sibel coşkun Cenk yaparken panele konuşmacı olarak Fethiye Devlet Hastanesi Sağlık ve Bakım Hizmetleri Müdürü Gülnur Hasgül, Fethiye Sağlık yüksekokulu Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Serap Selver Kipay, Muğla Çocuk, Ergen, Kadın ve Üreme Sağlığı Hizmetleri Birim Sorumlusu Uzm. Dr. Hasan Akpınar, Fethiye Sağlık Yüksekokulu 3’üncü sınıf öğrencileri Nimet Uygun ve Zeynep Evren yer aldı. Panele Fethiye Devlet Hastanesi başhekimi Uzm. Dr. Hasan Kaya, İlçe sağlık Müdürü Uğur Çomak, Fethiye Sağlık Yüksekokulu Öğr. Gör. Kader Şarlak, öğrenciler ve çok sayıda davetli katıldı.

Fethiye Devlet Hastanesi Sağlık ve Bakım Hizmetleri Müdürü Gülnur Hasgül etkili bakım, etkin maliyet konusunu, Fethiye Sağlık yüksekokulu Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Serap Selver Kipay bilginin zenginleştirdiği, felsefenin derinleştirdiği bakım konusunu, Muğla Çocuk, Ergen, Kadın ve Üreme Sağlığı Hizmetleri Birim Sorumlusu Uzm. Dr. Hasan Akpınar ergenle doğru yaşam ve doğru yaklaşım konusunu, Fethiye Sağlık Yüksekokulu 3’üncü sınıf öğrencisi Nimet Uygun geleneksel bakım modeli yerine bireye özgü hemşirelik sürecinin uygulanması, Fethiye Sağlık Yüksekokulu 3’üncü sınıf öğrencisi Zeynep Evren bakım kalitesini geliştirmek için hasta memnuniyeti ve kanıta dayalı uygulama dinleyicilere anlattılar.

Bilginin zenginleştirdiği, felsefenin derinleştirdiği bakım konusunu dinleyicilere ve öğrencilere anlatan Fethiye Sağlık yüksekokulu Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Serap Selver Kipay asıl olması gerekenin sağlığı iyileştirmek olduğuna dikkat çekti. Kipay: “Olması gereken olan sağlığı iyileştirmek, geliştirmek ve daha ileriye götürmek. Burada koruyucu sağlığı korumak önemlidir” dedi.

Hastanelerin şifahane olarak değiştirilmesini isteyen Kipay: “Eskiden bu kurumların adı şifahaneler deniliyordu. Hastalar bu kurumlara şifa bulmak için geliyor. Fakat maalesef hasta olup gidiyorlar. Bence hastanelerin isimleri şifahane, hastaların isimleri de şifa almaya gelen olarak değişmeli” diye konuştu.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.