FETÖ davasında tahliye

FETÖ davasında tahliye

Fethullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması’nın (FETÖ/PDY) Didim ayağına yönelik davanın 3’üncü duruşması görüldü. Davada tutuklu yargılanan Oğuzhan Pir, tahliye edildi.

Aydın’da yürütülen FETÖ/PDY soruşturması kapsamında açılan, 9’u tutuklu toplam 44 sanığın yargılandığı Didim çatı davasının 3’üncü duruşması görüldü.

Aydın 2. Ağır Ceza Mahkemesince Aydın Gençlik Merkezi Fethi Sekin Toplantı ve Konferans Salonu'nda görülmeye başlanan duruşmaya, sanıklar, avukatları ve yakınları katıldı.Duruşma salonu çevresinde geniş güvenlik önlemleri alınırken, duruşmayı izleyecek sanık yakınları, x-ray cihazından geçirilerek salona girdi.

Önceki 2 duruşmada, savunmaların alınmasını tamamlayan mahkeme heyeti, bu duruşmada, bazı kurumlardan istenilen ve mahkemeye gönderilen evrakları değerlendirdi. Savunmalar ve mahkeme heyetinin kararı doğrultusunda, dosyadaki eksiklerin giderilmesi için yeniden bazı kurumlara yazı yazıldı.

Duruşma sonunda ara kararını açıklayan Aydın 2’nci Ağır Ceza Mahkemesi heyeti, tutuklu sanık Oğuzhan Pir’in tahliyesine karar verdi. Zaman gazetesinin Didim abone sorumlusu olduğu belirlenen Oğuzhan Pir, “Örgüt üyesi olmak ve örgütün yayın organı olan Zaman gazetesine abone kazandırmak” suçlarından yargılanıyordu. Heyet, bir sonraki duruşmayı 26 Temmuz 2017 günü saat 10.00’a erteledi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.