FETÖ sanığı: "Eşim intikam almak için bana iftira attı"

FETÖ sanığı: "Eşim intikam almak için bana iftira attı"

Aydın’da yürütülen Fethullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması (FETÖ/PDY) soruşturması kapsamında, örgütün Nazilli ayağına yönelik açılan 67 sanıklı davanın ilk duruşması görüldü.

Davada yargılanan Ahmet Akdağ, “Eşim benden intikam almak için iftira attı. O nedenle tutuklandım” dedi.

FETÖ/PDY’nin Nazilli’deki ayağına yönelik, esnaf ve sivil toplum örgütü yönetici ve üyelerinin yargılandığı 67 sanıklı davanın ilk duruşması Aydın 3’üncü Ağır Ceza Mahkemesi’nce görülmeye başlandı.Kimlik tespitinin ardından sanık savunmalarına geçilen davada, farklı illerdeki cezaevlerinde olan 6 tutuklu sanık, sesli ve görüntülü bilişim sistemi (SEGBİS) aracılığıyla savunma yaptı.


Tavşanlı Ceza İnfaz Kurumu’nda tutuklu olan Ahmet Akdağ, eşi ile arasındaki intikam alma olayından dolayı eşinin kendisine iftira attığını savundu. Daha önce bir kez gözaltına alınıp serbest bırakıldığını ve daha sonra ikinci kez gözaltına alınarak tutuklandığını ifade eden Akdağ, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Silahlı ya da silahsız hiçbir terör örgütüne üye olmadım. Bank Asya’daki faaliyetlerim tamamen ticari amaçlıdır. Eşimle evlendiğim günden itibaren şiddetli geçimsizlik içindeydik. Boşanma aşamasında olduğun eşim, dava sürecini lehine çevirmek için beni FETÖ’cü diye şikayet etti. Asılsız ve ispatı olmayan hayal ürünüdür. İnsaf dışı iftiralardır. Tutuklanınca çocuklarımı ailemin yanından aldı. Eşim bana şiddet uygulamıştır.”

Savunma yapan sanık Mehmet Şaban Şimşek de terör örgütü üyeliği iddiasını reddetti. Nazilli’de faaliyet gösteren Ör-Koop’ta iki dönem müdürlük yaptığını söyleyen sanık, FETÖ/PDY ile bağlantılı olduğu gerekçesiyle kapatılan Nazilli Aktif Sanayici ve İş Adamları Derneği'nden (NASİAD) kooperatife üyelik teklifi geldi. Biz de katılım olsun diye kabul ettik. 17-25 Aralık’tan önce dernekle olan ilişkimizi kestik” dedi.

Duruşmada tutuklu 6 sanığın savunmaları tamamlanarak tutuksuz sanıkların savunmalarına geçildi.

HABER: NACİ ERİŞ

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.