FETÖ'cü iş adamı savunma yaptı.

FETÖ'cü iş adamı savunma yaptı.

Aydın’da başlayan FETÖ/PDY çatı davasında, iş adamı Mustafa Ancın savunma yaptı.

Fethullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması’nın Aydın’daki çatı örgütlenmesine ilişkin 37’si tutuklu 64 sanıklı davanın ikinci duruşması görüldü. Duruşmada, Aydın’ın tanınmış iş adamlarından biri olan ve 15 Temmuz darbe girişimi sonrasında tutuklanan Mustafa Ancın savunma yaptı.

FETÖ/PDY üyesi olmadığını ancak cemaatle bir dönem bağı olduğunu söyleyen Ancın, savunmasını şöyle sürdürdü:
 

“Bu yapının terör örgütü şeklinde olduğunu bilmiyordum. 2009 yılına gelindiğinde bir kırılma yaşandı. Kırılma, belediye başkanı adaylığımız desteklememeleri ve ikinci evliliğimle ilgili hedef alınmam nedeniyle oldu. 2012 yılındaki dershanelerin kapatılması sürecinde bağım tamamen koptu. O dönemde Aydın il imamı olan Abdülbekir Kalkan, tutuklu sanıklardan Abdülkerim Tikbaş ile ofisime geldi. Uzun süredir toplantılara katılmıyordum. İlişkimi kesmiştim. Abdülbekir Kalkan Abdülkerim Tikbaş’a, ‘Bir soğukluk mu var. Gidip ziyaret edelim’ demiş. Gazete manşetlerinde ekonominin kötüye gittiğine dair haberler vardı. ‘Hepimiz bu gemideyiz. Ekonomi batarsa birlikte batarız. Siz ne yapmaya çalışıyorsunuz’ dedim. Zaten bu olaydan sonra bağımız koptu. Ancak babam Muzaffer Ancın’ın vasiyeti gereği, onun adını taşıyan okulla bağımı koparmadım. Zaten okul da 2014 yılında yayımlanan FETÖ/PDY ile irtibatı olan okullar listesinde yer almadı. Kapatılana kadar da devlet desteği aldı.”

İrtibatını koparmadan önce cemaatte mütevelli düzeyinde yer aldığını söyleyen Mustafa Ancın, “Ancak hiçbir zaman talimat doğrultusunda bağışta bulunmadım. Bank Asya ile ticari ilişkim oldu. Ancak bu bankaya yatırdığım para, diğer bankalarla olan ilişkimin yanında çok küçük bir kısımdır” dedi.
 

HAKİMDEN BYLOCK UYARISI
 

Duruşmada, Aydın Kuyumcular Derneği eski Başkanı Mehmet Bağcı da savunma yaptı. Özgeçmişini anlatan ve uzun yıllardır Aydın’da kuyumculuk yaptığını ifade eden Bağcı, cemaat yapılanması içinde yer almadığını, mütevelli olmadığını savundu. Hakkındaki 4 ayrı itirafçının, kendilerini kurtarmak için iftira attığını öne süren Bağcı, FETÖ adına bağış toplamadığını, kimseye de bağışta bulunmadığını belirtti.
 

Davada savunma yapanlardan biri de Muzaffer Ancın İlk ve Ortaokulu’nun muhasebecisi Kadir Biricik’ti. Savcılık ifadesinde bir başka sanık ile ByLock uygulaması üzerinden konuştuğunu anlatan Biricik, duruşmada ifadesini değiştirdi. Savcılık ifadesi sırasında olayın heyecanıyla ByLock’u kullandığını söyleyen Biricik, “ByLock’u 2 yıl önce aldığım ikinci el bir telefon görmüştüm. Yeni aldığım telefonda da önerilen programlar arasındaydı. Diğer sohbet programlarından biri gibi olduğunu sandım. Telefonuma indirdim ancak kimseyle konuşmadım” dedi.
 

Bu ifade değişikliği üzerine konuşan mahkeme başkanı Mustafa Ümit, “Şimdi ifadeni değiştirdin ama savcılıktan ByLock görüşmelerinin içeriğine dair kayıtlar gelmeye başladı. Birkaç kişinin görüşme içeriklerini de inceleme fırsatı bulduk. Kimin konuşup konuşmadığı kolaylıkla görülebiliyor. Tespit edilen ByLock’u inkar edenler bir daha düşünsün. Sonra yeniden ifade değiştirmek zorunda kalma” ifadelerini kullandı. 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.