FETÖ'den 24 iş adamı tahliye edildi

FETÖ'den 24 iş adamı tahliye edildi

Denizli'de Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'nın (FETÖ/PDY) il yapılanması ve finans ayağına yönelik soruşturma kapsamında 79'u tutuklu 146 sanık hakkında açılan davada, 24 sanığın adli kontrol şartıyla tahliyesine karar verildi.

Denizli 2. Ağır Ceza Mahkemesinin Denizli Kongre ve Kültür Merkezi'ndeki salonunda görülen duruşmaya, tutuklu ve tutuksuz sanıklar ile avukatları katıldı. İlk duruşması bir ay süren ve 2 Haziran'da verilen ara karar sonrası geçen hafta Pazartesi günü başlayan ikinci duruşmada, sanıkların "ByLock" içerikleri hakkındaki savunmaları alındı. Sanıklara, örgütün haberleşme programı ByLock'u ekleyen ve sohbet grubundaki isimleri tanıyıp tanımadıkları soruldu. Suçlamaları kabul etmeyen sanıkların savunmaları ve avukatların taleplerinin alınmasının ardından mahkeme heyeti, duruşmaya bir süre ara verdi.

Daha sonra ara kararı açıklayan mahkeme heyeti, içlerinde etkin pişmanlıktan yararlananların da olduğu tutuklu 24 sanığın adli kontrol şartıyla tahliyesine karar vererek duruşmayı 18 Ocak 2018'e erteledi.

Denizli'de FETÖ/PDY il yapılanması ve finans ayağına yönelik soruşturma kapsamında 79'u tutuklu 146 sanık hakkında "silahlı terör örgütüne üye olmak" suçundan 15 yıla kadar hapis cezası talep ediliyor. 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.