FETÖ'den ayrılmak isteyenlere "işten attırırız" tehdidi

FETÖ'den ayrılmak isteyenlere "işten attırırız" tehdidi

Uşak Cumhuriyet Başsavcılığınca FETÖ/PDY'nin "mahrem" yapısına ilişkin soruşturma şüphelilerin ifadeleri ve elde edilen dijital verilerde, örgütten kopmaları önlemek için "işten attırırız" tehdidiyle, ayrılmaların önüne geçilmeye çalışıldığı belirlendi.

Uşak Cumhuriyet Başsavcılığınca Fetullahçı  Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'na (FETÖ/PDY) yönelik 26 ilde  gerçekleştirilen operasyonda, örgüte insan kaynağı temininde önemli rol oynayan  ve "mahrem" yapı olarak adlandırılan oluşuma ilişkin önemli bilgilere ulaşıldı.  Örgüt üyelerinin, 17-25 Aralık sürecinin ardından kopmaları engellemek için  "işten attırırız" tehdidiyle ayrılmaların önüne geçmeye çalıştığı tespit edildi.

 AA muhabirinin edindiği bilgiye göre, yaklaşık 2 yıldır yürütülen  soruşturma kapsamında Uşak Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla  Mücadele Şubesince gerçekleştirilen ve 30 şüphelinin tutuklandığı operasyonlara  ilişkin detaylar ortaya çıktı.

Soruşturma kapsamında tanık ifadeleri, ele geçirilen dijital veriler,  bilgi ve belgelerden, örgütün uzun yıllar önce kurduğu "mahrem" mekanizma ile üst  düzey yöneticiler yetiştirdiği, özellikle askeriye, emniyet, MİT ve adliye  içerisinde oluşturduğu operasyon ekibinin, kod isimler kullandırılarak çocuk  yaşlardan itibaren hazırlanan elemanlardan oluştuğu belirlendi.

Soruşturmada 17-25 Aralık sürecinin ardından örgüt üyelerinin  gizlenmeleri yönünde uyarıldıkları bilgisine de ulaşılırken, bu yapı içerisindeki  örgüt üyelerinin mümkün olduğunca telefon kullanmamalarının istendiği,  görüşmeleri yüz yüze yapmaları yönünde uyarıldıkları, telefon kullanılması  durumunda da sadece "ByLock" programı ile haberleşmeleri istendiği tespit edildi.

"İŞTEN ATTIRIRIZ TEHDİDİ"
17-25 Aralık sürecinin ardından örgütten kopmaların önüne geçilmesi  adına tehdit mekanizmasının çalıştırıldığı, örgüt yöneticilerinin asker, polis ve  adliye mensuplarına, "Seni bu kuruma biz yerleştirdik, FETÖ'cü diye ihbar eder,  attırırız" dedikleri ifadelere yansırken, örgüt üyeleri üzerinde psikolojik baskı  oluşturulduğu bildirildi.

FETÖ'nün 17-25 Aralık sürecinin ardından bölgesel değişikliğe gittiği  de soruşturmada ortaya konan bir başka ayrıntı. Daha önce İzmir merkezi olan  büyük bölgenin 3 ayrı küçük bölgeye ayrıldığı, Antalya ve Denizli'nin de ayrı  merkezler haline getirildiği, Uşak'ın Denizli içerisinde yer aldığı, böylece  örgütün takibi ve deşifresinin güçleştirilmeye çalışıldığı belirlendi.

Uşak merkezli 26 ilde gerçekleştirilen operasyonda 37 kişi gözaltına  alınmış, 30 şüpheli tutuklanmıştı. Ev ve iş yerlerinde yapılan aramalarda, bazı  şüphelilerin ikametlerinde örgütsel dokümanlar, FETÖ elebaşı Fetullah Gülen ile  PKK elebaşı Abdullah Öcalan'a ait kitaplar ele geçirilmişti.

milliyet

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.