FETÖ'den "Şefkat Tokadı" Tehdidi

FETÖ'den "Şefkat Tokadı" Tehdidi

Aydın'da yürütülen Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'nın (FETÖ/PDY) Nazilli öğretmen yapılanmasına yönelik soruşturma kapsamında 18'i tutuklu 87 sanığın yargılanmasına devam edildi.

Aydın 2. Ağır Ceza Mahkemesince, Gençlik Merkezi Fethi Sekin Duruşma Salonu'nda görülen duruşmaya, sanıklar, taraf avukatları ve sanık yakınları katıldı.

Duruşmada KHK kapsamında görevlerinden ihraç edilen iki asker, tanık olarak dinlendi.

Tanıklardan M.A, tutuklu sanık Hüseyin Coşkunoğlu'nun örgüt içinde "İrfan" kod adını kullanan bir "mahrem imam" olduğunu, Buharkent İlçe Jandarma Komutanlığında görevli olduğu dönemde kendisiyle görüştüğünü anlattı.

Coşkunoğlu'nun çalıştığı karakola gelerek cemaat görüşmelerine neden katılmadığını sorguladığını söyleyen M.A, kendisine dışarıda randevu verdiğini ancak bu görüşmeye de gitmediğini savundu.

Mahkeme Başkanı Erhan Yıldırım'ın "Örgütten hiç tehdit aldın mı?" sorusu üzerine M.A., "Ankara'da okuduğum süreçte İsmail isimli bir kişi yanıma gelerek 'cemaatten ayrılırsan okulu bitirebileceğini mi sanıyorsun?' diye tehdit etmişti." yanıtını verdi.

 Karacasu İlçe Jandarma Komutanlığında astsubay olarak çalıştığı dönemde bu yapının içinde olduğunu aktaran tanık M.D. ise Aydın'a tayini çıktıktan sonra kendisinden sorumlu olacak örgüt üyesiyle Milas'ta bir evde buluştuklarını anlattı.

Karacasu'da göreve başladıktan sonra "İbrahim" kod isimli kişinin ankesörlü telefondan aradığını ve buluşmak istediğini ifade eden M.D, "Akşam geç saatlerde Karacasu'da sanayi sitesi yakınlarında bir arabada buluştuk. Arabada, "İrfan" kod isimli Hüseyin Coşkunoğlu da vardı. Sonra Nazilli'ye gittik. Bir yerde oturarak bir sonraki görüşmenin yerini ve saatini belirledik. Bir sonraki buluşma Hüseyin Coşkunoğlu'nun evinde gerçekleşti. İki defa elden, bir sefer de arkadaşımla göndermek üzere 3 kez himmet verdim. Bu kişi bana cemaatten ayrılmam durumunda şefkat tokadı yiyeceğimi söylüyordu." ifadesini kullandı.

Sanık Coşkunoğlu ise hakkındaki suçlamaları ve tanık beyanlarını reddetti, tanıkları tanımadığını ileri sürdü.

Tanıkların dinlenmesinin ardından iddia makamı, 29 sanığa "silahlı terör örgütü üyesi olmak" suçundan 7,5 yıldan 15 yıla kadar hapis cezası verilmesi, diğer sanıkların dosyasının ayrılması, tutuklu sanıkların tutukluluk hallerinin devamı, etkin pişmanlıktan faydalanan sanıkların cezasında indirim yapılması ve tutuksuz yargılanan 9 sanığın tutuklanması yönünde mütalaa verdi.

Mahkeme heyeti, tutuklu sanıkların tutukluluk hallerinin devamına karar verdi, 9 tutuksuz sanığın tutuklanması talebini reddetti.

Heyet, iddia makamının talebi çerçevesinde tanık beyanları ve toplanan deliller doğrultusunda örgüt içinde sözde "Nazilli İlçe Milli Eğitim sorumlusu" olduğu iddia edilen tutuksuz sanık Halil Aslan hakkında tutuklamaya yönelik yakalama kararı çıkartılmasına hükmetti.

Duruşma 2 Mayıs'a ertelendi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.