FETÖ'nün para kaynaklarına Aydınlı ortak!

FETÖ'nün para kaynaklarına Aydınlı ortak!

FETÖ/PDY’nin finans kaynaklarından olan Bank Asya’nın üst düzey yöneticilerinin, CHP eski milletvekili Osman Aydın ile ortak olduğu iddiası gündeme bomba gibi düştü.

Denge Gazetesi Haber Koordinatörü Cem Ulucan imzasıyla geçtiğimiz gün, gazetenin manşetine taşınan "FETÖ'nün dokunulmayan ortakları kimler" haberi FETÖ'nün Aydın'daki siyasi ayaklarından birini gün yüzüne çıkardı.
 
ÇOK SAYIDA ŞİRKET KURDULAR

Gazeteci Cem Ulucan'ın haberi şu sekilde; Devlet kurumlarına adım adım sızan ve 15 Temmuz 2016’da kanlı darbe girişimi için düğmeye basan FETÖ/PDY’nin, Aydın’da ‘çapraz ekonomik ilişkiler’ içinde olduğu ortaya çıktı. İddiaya göre, FETÖ/PDY’nin finans yapılanmasının en önemli iştiraki olan Bank Asya’nın ortakları ve üst düzey yöneticileri, Çine’de CHP eski milletvekili Osman Aydın ile çok sayıda ortak şirket kurdu.

BİRLİKTE ENERJİ İŞİ YAPIYORLAR

Osman Aydın’ın ortak olduğu kişiler, Bank Asya ortağı Mustafa Cemaloğlu, Asya Finans Genel Müdürü Gafur Kahraman, Bank Asya Genel Müdürü Ünal Kabaca...

Tartışma konusu şirketler ise Çine çevresindeki Rüzgar Enerjisi Santralleri (RES) kuran ve kurmayı planlayan Sabaş Elektrik, Kroba Elektrik, RGT Enerji, ABK Enerji, FC Enerji, Alanoba Elektrik, Taşoluk Elektrik, Tutam Elektrik ve MTD Elektrik gibi firmalardan bazıları.

Kaltun Holding’in yöneticileri Osman Aydın, Yüksel Tuncer ve Kamil Tuncer’in ortağı olduğu şirketlerden biri Alanoba Elektrik firması. Alanoba Elektrik firmasının Ticaret Sicil Gazetesi kayıtlarına bakıldığında, kapatılan Bank Asya’nın Genel Müdürü Ünal Kabaca’nın Yönetim Kurulu Başkanı, Osman Aydın’ın Yönetim Kurulu Başkan Vekili, KALTUN ortaklarından Yüksel Tuncer’in ve Numan Sarıcali’nin Yönetim Kurulu Üyesi olduğu görülürken, 17/25 Aralık tarihlerinden sonra da ticari ilişkilerin devam ettiği ortaya çıktı.

DARBE GİRİŞİMİNE RAĞMEN ORTAKLIK BOZULMADI

Taşoluk Elektrik firması kayıtlarında kapatılan Asya Finans’ın Genel Müdürü Gafur Kahraman ve kapatılan Bank Asya’nın Genel Müdürü Ünal Kabaca ile KALTUN Holding yöneticileri Osman Aydın, Yüksel Tuncer ve Kamil Tuncer’in ortak olduğu belirtiliyor. Bank Asya ortağı Mustafa Cemaloğlu, Asya Finans Genel Müdürü Gafur Kahraman ve Bank Asya Genel Müdürü Ünal Kabaca RGT Enerji'nin; Mustafa Cemaloğlu, Mehmet Sait Demirören ve Azem Kahraman Optimal Elektik’in; Gafur Kahraman, Ünal Kabaca ve Tahsin Tekoğlu da ABK Enerji’nin ortakları olarak görülüyor.

CHP Aydın eski milletvekili Osman Aydın’ın, 15 Temmuz darbe girişiminin ardından dahi, şu anda FETÖ/PDY soruşturması kapsamında firari olan, aralarında Ünal Kabaca’nın da bulunduğu kişilerle ortak iş yaptığı ve bunun da Ticaret Sicil Gazetesi'nde yayımlandığı belirlendi.

Yine Ticaret Sicil Gazetesi kayıtlarında, Osman Aydın’ın eşi Birgül Aydın, KALTUN çalışanları Seyfettin Döşer, Mustafa Uysal ve Barlas Güner’in de aralarında olduğu çok sayıda şirket çalışanının isimleri geçiyor.

Bir dönem Fethullah Gülen’in en yakınındaki isimlerden olan Nurettin Veren de Bank Asya’da görev yapan Ünal Kabaca ve Tahsin Tekoğlu’nun, kurdukları enerji şirketleriyle kısa sürede büyük servetler edindiklerini yazmıştı.

Osman Aydın, CHP milletvekili olduğu 2013 yılında, Çine'nin Eski Çine Mahallesi'nde yaptığı bir konuşmada, "Eskiden ihtilaller olurdu. Arada bir iktidar değişikliği söz konusu olurdu. Şimdi o ihtilali yapacak olan komutan da kalmadı. Hepsini tasfiye ettiler. Şimdi öyle bir kurtuluş yok" demişti.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.