Fidanlıkta 200 çeşit bitki yetiştiriliyor

Fidanlıkta 200 çeşit bitki yetiştiriliyor

Nazilli Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü’ne ait fidanlıkta ağaç, çalı türü bitki ile mevsimlik çiçek üretimi gerçekleştiriliyor.

Her köşesi yeşil alanlarla dolu ilçede, Nazilli Belediyesi sorumluluğu altında bulunan parklara kendi yetiştirdiği ağaçları ve bitkileri dikiyor. Yıldıztepe Mahallesi’nde bulunan Nazilli Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü fidanlığı 4 mevsim 200 çeşit bitki ve çiçeğe ev sahipliği yapıyor. Göreve geldiği günden bugüne Nazilli’yi ağaçlarla, yeşil ile vatandaşların buluştuğu bir ilçe haline getirmek için yoğun bir çalışma içinde olduklarını belirten Nazilli Belediye Başkanı Haluk Alıcık, modern kentlerin olmazsa olmazı olan yeşil alanların, estetik görüntüsünün yanı sıra bölgede yaşayan insanların sağlıkları için de büyük önem taşıdığını söyledi.

img_8271.jpg

Gerçekleştirdikleri yeşillendirme çalışmalarının, ekibiyle birlikte gerçekleştirdiği belirten Park ve Bahçeler Müdürü Şükrü Irgat, “İlkbahar öncesi yoğun bir mesaiye gireceğiz. Parklarımızın yeşillendirme onarım ve bakım çalışmaları arttı tarafından yapıldığını dile getiren Haluk Alıcık, "Park bahçeler ekiplerimiz tarafından ağaç ve çalı türü bitki ile mevsimlik çiçek üretimi yapılan fidanlığımız, adeta bitki üretim merkezi gibi çalışmakta. Bu fidanlığımızda kendi olanaklarımızla çam, jagaranda, pavlonya, akasya, akça ağaç, çınar, palmiye, hurma ve benzeri ağaç türlerini ve yayılıcı ardıç, çalı minesi, lavanta, biberiye, papatya, akşam sefası, ağaç minesi, dağ muşmulası, berberis, zakkum, ateş dikeni, Kıbrıs çalısı ve benzeri çalı türü bitkiler yetiştirilmektedir" dedi.

HABER:MEHMET ALİ CİNTOSUN

img_8277.jpg

img_8280.jpg

img_8287.jpg

img_8290.jpg

img_8296.jpg

img_8302.jpg

img_8312.jpg

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.