Filografi Eserleri Ve Tablolar Sokak Sergisinde Beğeniye Sunuldu

Filografi Eserleri Ve Tablolar Sokak Sergisinde Beğeniye Sunuldu

Bartın’da 23 kursiyerin hazırladığı filografi ve yağlı boya tabloları sokak sergisinde vatandaşlarla buluştu.Bartınlı Filografi Ustası Mustafa Baştan kursiyerleri ile birlikte hazırladığı filografi ve...

Bartın’da 23 kursiyerin hazırladığı filografi ve yağlı boya tabloları sokak sergisinde vatandaşlarla buluştu.

Bartınlı Filografi Ustası Mustafa Baştan kursiyerleri ile birlikte hazırladığı filografi ve yağlı boya tablolarını açtığı sokak sergisi ile vatandaşların beğenisine sundu. Serginin açılışını Bartın Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Cihat Çakır ve Bartın İl Genel Meclisi Başkanı Kenan Dursun tarafından gerçekleştirildi. Serginin hayırlı olmasını dileyen Bartın Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Cihat Çakır, filografi sanatı ve yağlı boya tablo çalışmalarının büyük emek istediğini belirterek, hazırlanan eserlerde emekleri geçenleri kutladı. Bartın İl Genel Meclisi Başkanı Kenan Dursun da, sergide yer alan eserlerin büyük emeklerle yapılmış, önemli eserler olduğunu ifade etti. El sanatlarını desteklediklerini ifade eden Dursun, Bartın’da filografi sanatında faaliyet gösteren Mustafa Baştan’ın da Bartın’da el sanatları alanında yeni bir sayfa açtığını kaydetti.

“2 YIL ÖNCESİNDEN KARAR ALMIŞTIK”

Sergide 50 filografi sanatını, 50 tane de yağlı boya tabloyu sergilediklerini kaydeden Filografi Ustası Mustafa Baştan, "Eserlerimizi 23 kişilik ekiple hazırladık. 2 yıl öncesinden bu kararı almıştık. 6 ay öncesinden de çalışmalarımızı bu doğrultuda hızlandırdık. Böyle bir sokakta sergi hazırlayarak sanat sokağı meydana getirmek istedik. Vatandaşlarımızda sağ olsunlar bizleri yalnız bırakmadı. Bu sergimizde inşallah bir başlangıç olur ve devam gelir diye düşünüyoruz” dedi.

Sergiye katılan vatandaşlar DA sergilenen eserleri ilgiyle izledi. Beğenilen eserlerin satın alınabildiği sergide, özellikle insan ve hayvan figürlerinin bulunduğu eserler yoğun ilgiyle karşılaştı.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.