Fransız Ve İsviçreli Bisikletli Gezginlerin Yolu Elazığ’da Kesişti

Fransız Ve İsviçreli Bisikletli Gezginlerin Yolu Elazığ’da Kesişti

Bisikletle dünya turuna çıkan Fransız çift ve İsviçreli Dario Eberli’nin yolu Elazığ’da kesişti.13 ay önce Fransa’dan yola çıkarak Asya ve Avrupa kıtasını bisikletle gezen Fransız çift ve 8 ay önce İs...

Bisikletle dünya turuna çıkan Fransız çift ve İsviçreli Dario Eberli’nin yolu Elazığ’da kesişti.

13 ay önce Fransa’dan yola çıkarak Asya ve Avrupa kıtasını bisikletle gezen Fransız çift ve 8 ay önce İsviçre’den Nepal’e gitmek için yola çıkan Dario Eberli’nin yolları Elazığ’da kesişti. Elazığ’da Fırat Üniversitesi (FÜ) Bisiklet Topluluğu tarafından karşılanan gezgin turistler, kent hakkında FÜ İletişim Fakültesi öğretim görevlisi Mustafa Demir tarafından bilgi aldı.

Fırat Üniversitesi Bisiklet Topluluğu’nun konuk ettiği Fransız çift Damien Lias ve Marie Lefrancq, yolculuk rotasını anlattı. Fransız çift, "Çok uzun yoldan geldik. Fransa’dan başladık sonra Norveç, Finlandiya, Moğolistan, Çin’e gittik. Şimdi de Türkiye’deyiz. Buradan da evimize döneceğiz. Yaklaşık bir buçuk yıldır turdayız. Şu anda eve dönüyoruz. Geri dönmek müthiş bir mutluluk çok güzel anılar yaşadık" dedi.

Bisikletiyle Yeni Zelanda’ya giden bir gezginin kendisine ilham kaynağı olduğunu ifade eden İsviçreli bisikletli gezgin Dario Eberli ise, "Sivil hizmetimi yaptıktan sonra yola çıktım. 8 aydır yoldayım, yolculuğum yaklaşık 8 ay daha devam edecek. Türkiye’de çok hoş insanlarla karşılaştım. Özelikle yolda karşılaştığımız insanlar ‘gel çay iç’ diye sürekli beni davet ediyorlar. Bisikletle yola çıkın ve bu zevki yaşayın. Çok fazla insan tanıyacaksınız her kilometrede bu zevki muhakkak yaşamanızı tavsiye ediyorum" diye konuştu.

Fırat Üniversitesi İletişim Fakültesi Öğr. Grv. Mustafa Demir, FÜ Bisiklet Topluluğu olarak dünya turuna çıkmış bisikletçileri iki gün daha ağırlayacaklarını ve daha sonra misafirlerin tura kaldığı yerden devam edeceklerini söyledi.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.