Galatasaray Finale Yükseldi

Galatasaray Finale Yükseldi

Galatasaray, Ziraat Türkiye Kupası Yarı Final rövanşında Bursaspor'u deplasmanda 5-2 mağlup ederek, finale yükseldi.

Maçın ardından düzenlenen basın toplantısında konuşan Bursaspor Teknik Sorumlusu Ümit Şengül, karşılaşmaya iyi başladıklarını belirterek, "İstekli ve arzulu oynadık. 2 gol attık ve durumu 2-0'a getirdik. İlk yarının son saniyelerinde yediğimiz gol soyunma odasına demoralize girmemize sebep oldu. Soyunma odasında ne kadar konuşsak da oyuncular ikinci yarıya tedirgin başladı. Asıl kırılma noktası ise hakemin yaklaşık 1 metreden karın bölgesine çarpan pozisyona penaltı vermesi oldu. İlker hoca maçı Galatasaray'a hediye etti. Bizim de ikinci yarıda hatalarımız var. Bundan sonraki süreçte kupa maceramız bitti. Önümüzdeki maçlarda ligde UEFA kupası hedefine ulaşacağız. Orada başarılı olursak UEFA kupasına gitmeyi hedefleyeceğiz" diye konuştu.

"ŞEHİRDE BÜTÜNLÜĞÜ SAĞLAYAMADIK"

23 yıldır Bursa'da yaşadığını ifade eden Şengül, "Bursaspor taraftarını, bu grubu bu kadar kırılgan görmedim. Taraftarımız bu zamana kadar her zaman arkamızda oldu. Ama bu sezon şehirde bütünlüğü sağlayamadık. Bunun sebeplerini araştırmak lazım. Bursaspor taraftarı her zaman takımına sahip çıkıyor. 2-0'dan 2-2'ye gelince tepkiler oldu ve takım doğal olarak etkilendi" dedi.

FERHAT KİRAZ: "BURSASPORLU FUTBOLCULAR OLARAK BUNUN HESABINI VERMEYE HAZIRIZ"

Sonucun hayal kırıklığı olduğunu dile getiren Bursasporlu futbolcu Ferhat Kiraz, "İlk maçtan itibaren çok farklı düşüncelerle maça hazırlandık. Çok da iyi başladık. 2-2'ye gelene kadar Galatasaray'ın oyuna bir etkisi yoktu. Aslında çok şeyler söylemek istiyoruz ama etkisi olmaz. Penaltıyı çok emin çaldı. 5 golde bu penaltının arkasına sığınmayacağız. Ama insanın canı yanıyor. İyi niyetli olmadığını düşünüyorum. Bir kaç şey de Suat Arslanboğa'ya söylemek istiyorum. Ben hakkımı helal etmediğimi söyledim. Muslera'nın bana yaptığı hakaretle ilk penaltıyı karşılaştırsınlar. Üzgünüz, çok isteğimiz kupada finale çıkamadık. Kötü giden bir sezonu iyi bitirmek istiyorduk ama yapamadık. Biz bunun hesabını Bursasporlu futbolcular olarak vermeye hazırız. Bugün bize inanılmaz bir destek vardı" ifadelerini kullandı. Bursasporlu futbolcu Şamil Cinaz da, ilk yarı talihsiz bir gol yediklerini vurgulayarak, "Kontrollü bir şekilde oyun devam ederken, penaltı kelimesini kullanmayacağım çünkü penaltı değil, rakibi hiç yoktan ortak eden bir karar oldu. Gerçekten tesisten buraya gelene kadar bize verilen desteğe canı gönülden özür diliyoruz. Finale yükselmek istiyorduk ama olmadı. Bazı kişiler çıksın, nasıl penaltı verildiğini anlatsın. Çünkü bu bir ilk değil. Biz de bir şeyler becermeye çalışıyoruz ama nasıl hazırlanırsanız hazırlanın her türlü etken karşınıza çıkabiliyor" şeklinde konuştu.

GALATASARAY CEPHESİ

Galatasaray Teknik Direktörü Roberto Mancini ise futbolun gerçekten enteresan bir oyun olduğunu vurgulayarak, "Benim geldiğim ilk zamandan bu yana 13 beraberlik var. Deplasmanda 3 aydır galip gelemeyen Galatasaray vardı. Goller kaçmış olabilir, başka şeyler olabilir, o da enteresan. Lige bakıldığında şampiyonluğu hak eden ve iyi oynayan Fenerbahçe var. Futbol böyle garip bir oyun" dedi.

"FUTBOLUN TEMEL KURALI HAREKETLİ OLMAK"

Basın mensuplarının, mücadeleye tek forvetle çıkmaları ile ilgili sorusu üzerine Mancini, "Futbolun garipliği bu sorunun içinde gizli. 2 forvetle, 3 forvetle oynadığımız zaman golleri bulamadık. Tek forvetle oynadığımız zaman galibiyet geldi. Futbolun temel kuralı hareketli olmaktır. Hareketli oynarsanız, bazen forvetsiz de oynasanız, goller gelebiliyor" cevabını verdi.

"2-0 OLUNCA MAÇA MÜDAHALE GEREKİYOR"

Mancini, 2-0'lık sonuçta bile iyi oynayan bir Galatasaray olduğunu belirterek, "Maç oraya gelen kadar 2-3 tane final pasında hata yaptık. 2-0 olunca maça müdahale gerekiyor. Sabri'yi ileriye attık. Sabri'nin koşuları var ve hızlı bir oyuncu. Çabuk bir oyuncu olduğu için böyle bir değişiklik yaptım ve goller geldi" diye konuştu.

"İLK YARININ SONUNDA GELEN GOL FUTBOLCULARIMI ZAFERE İNANDIRDI"

Futbolda duyguların ön plana çıkması gerektiğini söyleyen İtalyan teknik adam, "Ama kafanızı da kullanmanız gerekiyor. Yüreğinizi ortaya koyarken, sakin olmalısınız. İlk yarının sonunda gelen golle reaksiyon gösterdik. Bu gol futbolcularımı zafere inandırdı" şeklinde konuştu.

"FUTBOLCULARIM MAÇI KAZANMAYI HAK ETTİ"

Bir basın mensubunun, 'Bu maç kariyerinizin en önemli müsabakalarından birisi arasına girdi mi' sorusuna Mancini, "Antrenörlük kariyerimdeki önemli maçların arasına girecektir. Zor bir rakibe karşı deplasmanda oynuyorsunuz ve 3 gol atmanız gerekiyor. 2-0 geriden geliyorsunuz ve maçı çeviriyorsunuz. Futbolcularım maçı kazanmayı hak etti" şeklinde cevap verdi.

SABRİ SARIOĞLU: "FİNALE KALDIĞIMIZ İÇİN MUTLUYUZ"

Müsabakayı değerlendiren Galatasaray Kaptanı Sabri Sarıoğlu, şunları söyledi:

"Bugün çok güzel bir atmosfer önünde taraftarını arkasına almış ve 2-2'nin avantajıyla iyi bir takıma karşı oynadık. Duran top ve sonra bir gol yedik. Moral olarak çöktük ama devre arasında canı gönülden oynarsak çevireceğimizi konuştuk. İkinci yarıda Galatasaray'a yakışır şekilde 5-2'lik skorla galip geldik. Finale kaldığımız için mutluyuz. Galatasaray'a yakışan bir şekilde oynadıktan sonra yenemeyeceğimiz takım olmayacağını gösterdik. Artık kupayı camiamıza hediye etmek istiyoruz."

VEYSEL SARI: "MAÇI SOYUNMA ODASINDA KAZANDIĞIMIZI DÜŞÜNÜYORUM"

İlk yarıya aslında istedikleri gibi başladıklarını belirten Galatasaraylı futbolcu Veysel Sarı ise, "Topa hakimdik. Yediğimiz gollerle demoralize olduk. İlk yarının sonunda attığımız golle takıma moral geldi. Maçı soyunma odasında kazandığımızı düşünüyorum. Herkes çok istiyordu. İkinci yarıda bunu gösterdik ve ilk 15 dakikada 2 gol bulduk" şeklinde konuştu.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.