Garajdan sökülen ağaçlar, Mezarlığa dikildi

Garajdan sökülen ağaçlar, Mezarlığa dikildi

Nazilli Köy Garajına yapılacak olan iş merkezi inşaatı öncesi, Nazilli Belediyesi çalışmalarını hızlandırdı. Garaj çevresindeki demirleri kaldıran ekipler, daha sonra ağaçları yerinden sökerek, Eğriboyun Mezarlığına dikti.

HABER:MEHMET ALİ CİNTOSUN Nazilli tarihinin en büyük projelerinden olan İş Merkezi'nin inşaat çalışmalarına çok yakında başlanılacak. Hasılat Paylaşımı sonucunda Nazilli Belediyesinin kasasına en az 25 Milyon lira girecek. İş merkezinin yapılması planlanan Köy garajında, Belediye ekipleri, boşaltma çalışmalarını hızlandırdı. Çevrede bulunan demir korkulukları söken ekipler, daha sonra ağaçları kökledi. Yerinden sökülen ağaçlar Eğriboyun Mezarlığı önüne dikildi. İnşaat çalışmalarında zarar görmemesi için sökülen ağaçların bir kısmı da  yeni yapılan Botanik Park'a dikileceği öğrenildi. İki hafta içerisinde tamamen boşaltılacak olan Köy Garajı, daha sonra Katlı Otopark'a taşınacak. İhaleyi kazanan İstanbul firması Yeni Yapı İnşaat'ın haziran başında İş merkezi inşaatının temelini atacağı bildirildi.

"BAZI ŞEHİRLER BETON YIĞINLARI ALTINDA "

Bölgede yayın yapan internet sitelerinde Köy Garajında ağaçların kesildiğine yönelik haberlerin gerçeği yansıtmadığını söyleyen Nazilli Belediye Başkanı Haluk Alıcık, belediye olarak yeşil alana herkesten çok değer verdiklerini ifade etti. Alıcık, "Biz yeşil alanlarımızla konuşuruz. Biz hizmetimizle konuşuruz. Bazı şehirler beton yığınları altında kalırken bizim şehrimizde kişi başına düşen yeşil alan sayısı çok yüksek. Ağaçları kesmemiz mümkün değil. Yerinden sökülen ağaçlar, Eğriboyun mezarlığı önüne dikildi. Bakın biz Botanik Park'ı hayata geçiriyoruz. Yüzlerce çeşit ağaç ve bitkinin bir arada olduğu, doğal bir yaşam alanı oluşturuyoruz. Biz ağaç kesen belediye değil, yeşile doğaya değer katan bir belediyeyiz" dedi.

agac-nazilli.jpg

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum