GAÜN’e Prestijli Bir Bölüm Daha

GAÜN’e Prestijli Bir Bölüm Daha

Kaliteli ve kontrollü büyüme stratejisiyle bir dünya üniversitesi olma yolunda emin adımlarla ilerleyen Gaziantep Üniversitesi’ne, geleceğin en önemli meslekleri arasında gösterilen Metalurji ve Malze...

Kaliteli ve kontrollü büyüme stratejisiyle bir dünya üniversitesi olma yolunda emin adımlarla ilerleyen Gaziantep Üniversitesi’ne, geleceğin en önemli meslekleri arasında gösterilen Metalurji ve Malzeme Mühendisi yetiştirilmesini sağlayacak bir bölüm açılıyor.

Mühendislik Fakültesi bünyesinde açılacak olan Metalurji ve Malzeme Mühendisliği Bölümü’nün, eğitimini 1 yıl İngilizce hazırlık, 4 yıl İngilizce dilinde olmak üzere 5 yıl yapacağını belirten GAÜN Rektörü Prof. Dr. Yavuz Coşkun, “Yeni bölümün, gerek bölge, gerek ülkemiz için yeni malzeme geliştirilmesi ve Malzeme Mühendisliği konusunda en önemli kurumlardan birisi olacak şekilde yapılandırıldığını vurguladı. 2015 - 2016 Eğitim Öğretim Yılı’nda 40 öğrenci kabul edecek olan bölümün, yine diğer mühendislik bölümlerinde olan İntörn Mühendislik Modeli’ne göre ders müfredatı düzenlendiğini ifade eden Prof. Dr. Coşkun, açıklamasının devamında şunları söyledi:

“Uluslararası düzeyde, Metalurji ve Malzeme Mühendisliği müfredatına ve ders içeriklerine sahip olan yeni bölüm özellikle, sanayinin ihtiyacı olan, malzeme bilgisi ve yeni malzeme geliştirilmesi konusunda büyük bir ihtiyacı da karşılayacaktır. Geleceğin en önemli konusu olarak kabul edilen yeni malzemelerin geliştirilmesi konusunda da Gaziantep Üniversitesi Mühendislik Fakültesi önemli bir görev üstlenecektir.”

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.