Gazeteciler Marmaris'te buluştu

Gazeteciler Marmaris'te buluştu

Türkiye Gazeteciler Cemiyeti’nin bu yıl 83’üncüsünü düzenlediği Yerel Gazetecilik Semineri, Marmaris’te gerçekleştirildi.

Türkiye'nin en yaygın meslek örgütü Türkiye Gazeteciler Cemiyeti'nin Konrad Adenauer Stiftung Türkiye Temsilciliği ile ortaklaşa düzenlediği eğitim seminerlerinin 83'üncüsü Marmaris’te yapıldı. 

İki gün süren seminere Aydın, Muğla, Burdur, Denizli illeri ve ilçelerinden yaklaşık 150 gazeteci katıldı. Seminer Türkiye Gazeteciler Cemiyeti (TGC) Başkanı Turgay Olcayto ve Konrad-Adenauer-Stiftung Derneği (KAS) Türkiye Temsilcisi Sven-Joachim Irmer'in açılış konuşmasıyla başlayan eğitim seminerinde birlik berberlik mesajı verildi. 
UZMAN GAZETECİLER MERAK EDİLENLERİ ANLATTI
Seminerin ikinci oturumunda gazeteci Emine Munyar "Ekonomi Haberciliği"; TGC Balotaj Kurulu Üyesi Serkut Bozkurt "İnternet Haberciliği", ÇGD İstanbul Temsilcisi Uğur Güç "Basında Örgütlenme" başlıklı birer konuşma yaptı. Seminerin üçüncü oturumunda; TGC Hukuk Danışmanı Gökhan Küçük "Haber ve Hukuk"; TGC Genel Sekreter Yardımcısı Ahmet Özdemir "Resmi İlanlar ve Yerel Gazetecilik" başlıklı konular hakkında bilgi verdi. Seminerin son oturumunda ise Milliyet Gazetesi Haber Araştırma Müdürü Pınar Aktaş "Medyada Cinsiyetçi Dil Sorunu"; 32. Gün Yayın Yönetmeni Hilmi Hacaloğlu "Saha Haberciliği";Sanat tarihçisi, yazar, heykeltıraş Gürol Sözen "Yerel Medya ve Kültür" konuları hakkında sunum yaptı.  
YEREL İDARECİLERDEN SEMİNERE TAM DESTEK
83’üncüsü düzenlenen Yerel Gazetecilik Seminerine Muğla Valisi Çiçek, Datça Kaymakamı Vehbi Bakır ve Marmaris Belediye Başkanvekili Dursun Kaplan da katılarak destek verdi. 
“İKTİDARLAR GEÇER AMA GAZETECİLER HEP KALACAK”
Seminere katılan gazetecilere cemiyet tarafından sertifika verildi. Sertifika töreninde konuşan Türkiye Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Turgay Olcayto, “Biz ne görüyorsak onu yazacağız. Nesnel haber yazcağız.Gazeteciler her şeye nesnel bakmak zorundadır. Türkiye’de gerçekten gazetecilerin işi zor. Bu günün sorunu da değil eskiye dönüp baktığımızda gazeteciler hep sıkıntı altında kalmışlar. Biz bunun yanında hep ikiye ayrılmışız. Birlik, beraberlikten uzağız. Artık birlik olma zamanı. Dayanışmamızı sağlam tutalım, birliğimizi daim tutalım. İktidarlar hep gelir geçer ama gazeteciler hep kalacak” dedi.

HABER:MEHMET ALİ CİNTOSUN

whatsapp-image-2016-11-19-at-11.57.06.jpeg

whatsapp-image-2016-11-19-at-11.57.05.jpeg

08a9eb0a-6155-4d7f-aaae-391f98ca045f.jpg

whatsapp-image-2016-11-19-at-11.57.07.jpeg

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.