Gaziantep Büyükşehir Belediyesi’nden Ulaşım Hizmeti

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi’nden Ulaşım Hizmeti

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi’nin ulaşımı rahatlatmak için başlattığı köprülü kavşak çalışmaları devam ediyor.Gaziantep Büyükşehir Belediyesi’nden yapılan açıklamaya göre, bu kapsamda yapımına başla...

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi’nin ulaşımı rahatlatmak için başlattığı köprülü kavşak çalışmaları devam ediyor.

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi’nden yapılan açıklamaya göre, bu kapsamda yapımına başlanan 60 Nolu Cadde, Naci Topçuoğlu Bulvarı, Karataş ve İbrahimli bölgesini birbirine bağlayan ana arter ve bir nevi çevre yolu niteliğinde olan 51 Nolu Cadde Köprülü Kavşak çalışmaları sürüyor.

Karataş ve İbrahimli bölgesinde ikamet eden vatandaşları İpekyolu’na bağlayacak olan köprülü kavşak, aynı zamanda Abdulkadir Aksu Bulvarı ve İbrahimli bölgesindeki caddelerin trafik yükünü de hafifletecek. Mart ayının başında başlanan “51 Nolu Cadde Köprülü Kavşak” çalışmaları hızla devam ediyor.

Kavşak üzerinde 85 metre açıklığında ve toplam 400 metre uzunluğunda köprü inşaatı yapılarak, 2 bin 319 metre fore kazık imalatı, 7 bin 100 metre küp beton dökümü yapılacak.

Proje kapsamında iki adet roundabout göbek yapılacak olup, söz konusu oluşan kavşaklar neticesinde İbrahimli-1 bölgesi ile İbrahimli-2 bölgesinin birbirine bağlantısı ve Naci Topçuoğlu Bulvarı’nın çevre yolu ile civar bölgelere bağlantı hedefleniyor.

5 ayda tamamlanması planlanan kavşağın yapımı sırasında kapanan yollardan dolayı vatandaşların olumsuz etkilenmemeleri için servis yolları belirlenerek gerekli yönlendirmeler yapıldı.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.