Gaziantep’te Bir Okulun Öğrencileri Karne Almadı

Gaziantep’te Bir Okulun Öğrencileri Karne Almadı

Gaziantep’te önümüzdeki eğitim ve öğretim yılında mahallelerindeki okulda verilen eğitimin başka yerde verilmeye başlanacağını iddia eden veli ve öğrenciler okul bahçesinde toplanıp kararı protesto ed...

Gaziantep’te önümüzdeki eğitim ve öğretim yılında mahallelerindeki okulda verilen eğitimin başka yerde verilmeye başlanacağını iddia eden veli ve öğrenciler okul bahçesinde toplanıp kararı protesto ederek karne almadı.

Edinilen bilgiye göre, Gazikent Mahallesinde bulunan Zekeriya Konukoğlu İlkokulunun taşınacağını iddia eden veli ve öğrenciler okul bahçesinde basın açıklaması düzenledi. İlkokul eğitimi verilen okulun başka bir yere taşınacağı, yerine ise ortaokul eğitimi veren yeni bir okulun geleceğini belirten veli ve öğrenciler karne almayarak sloganlar eşliğinde kararı protesto etti.

Basın açıklamasını Okul Aile Birliği yöneticisi Fırat Akkoç, okurken protesto gösterisine katılan veliler karara tepki gösterdi. Öğrenci velilerinden Kezban Köylüce,” Benim çocuğum birinci sınıfta okuyor. Gelmem diye ağlıyor ve psikolojisi bozuldu. Zaten 3 ay zorluk yaşadım. Ben bunu neden yaşayayım, kimin için yaşayayım. Biz yeni dönemde kesinlikle okula girmiyoruz. 4+4+4 sistemini kabul etmiyoruz. Böyle bir sistem olmaz. Varsa da biz de çocuklarımızı okutmuyoruz” derken bir başka veli ise “Biz bu gün karne almaya geldik ama karne almaktan vazgeçip çocuklarımızın okulunu almak için buradayız. Çocuklarımız mağdur oluyor, biz mağdur oluyoruz. Bir öğretmen değişikliği, bir okul değişikliği çocuklarımız bunu kaldıramaz” dedi.

Protesto gösterisinin ardında öğrenci ve veliler evlerine gitti.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.