Gaziantep’te “Tarımsal Destekler İmza Töreni”

Gaziantep’te “Tarımsal Destekler İmza Töreni”

Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı Gaziantep Müdürlüğü ve Gaziantep Valiliği tarafından “Tarımsal Destekler İmza Töreni” düzenlendi.Şehitkamil Kültür Merkezi’nde (ŞKM) düzenlenen “Kırsal Kalkınma Yat...

Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı Gaziantep Müdürlüğü ve Gaziantep Valiliği tarafından “Tarımsal Destekler İmza Töreni” düzenlendi.

Şehitkamil Kültür Merkezi’nde (ŞKM) düzenlenen “Kırsal Kalkınma Yatırımlarının Desteklenmesi İmza Töreni” Gap Bölgesi Damızlık Süt Sığırcılığının Desteklenmesi İmza Töreni olmak üzere iki farklı alanda imza töreni gerçekleşti. Ayrıca kadın girişimcilerinin güçlendirilmesi proje pazarı ödülünün de verildiği törene, Gaziantep Valisi Ali Yerlikaya, Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin Gaziantep Milletvekili Mehmet Erdoğan, Derya Bakbak? Müsteşar Nihat Pakdil, Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı Gaziantep Müdürü Mustafa Karayılan katıldı.

İmza töreninde konuşma yapan Fatma Şahin çiftçinin önemine vurgu yaparak, “Toprak Aşık Veysel’in söylediği gibi ‘sağdık yârimiz aynı zamanda anamız’. Bize bereketiyle, rahmetiyle, alın teriyle her zaman her noktada bizim güçlenmemize vesile olan en temel ana unsurumuz. Sevgili çiftçilerimiz en önemli hazinemiz. Çünkü bu şehir ne kadar r sanayi şehriyse o kadar tarım şehri. İşte o yüzden tarımsal desteklerde de ve tarıma dayalı sanayide de çok iddialı bir şekilde yolumuza devem ediyoruz. Biz de Büyükşehir belediyesi olarak kalkınma yerelde başlayacaksa çiftçiyi ve toprağı mutlaka merkeze almamız ve onu yaşatacak projeleri hedeflememiz gerekiyordu” dedi.

Gaziantep Valisi Ali Yerlikaya ise, “Var olan yüz ölçümümüzün yüz değeri ölçümünü de biliyorsunuz. Siz kıymetli hemşerilerimiz tarımla uğraşıyor. ŞKS ‘de 32 bin 40 kardeşimiz var. bu arazilerimizde tarımla uğraşıyoruz. Bu 363 bin 592 hektar tarım arazimizin sadece yaklaşık yüzde 18’ini biz sulu tarım yapabiliyoruz. Bu arazilerimizin önümüzdeki 10 yıl içerisinde yaklaşık yüzde 50’sini sulu tarım arazisine geçirtmeye yönelik gayretlerimiz, devletimiz, hükümetimiz tarafından planlı bir şekilde devam ediyor” ifadelerini kullandı.

Gaziantep’te düzenlenen sertifika programı, ödül töreni, proje pazarı programında; 44 Kadın çiftçiye eğitim sertifikaları verildi ve dereceye giren ilk 5 kadın çiftçi projesi, Şekerbank ve İl Müdürlüğü tarafından altın ile ödüllendirildiler.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.