Gaziler Günü törenle kutlandı

Gaziler Günü törenle kutlandı

Nazilli‘de, Gaziler Günü düzenlenen törenle kutlandı.

Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk'e TBMM tarafından gazi unvanının verildiği 19 Eylül Gaziler Günü tüm yurtta olduğu gibi Nazilli'de de düzenlenen törenle kutlandı.

İstasyon Meydanı’ndaki Atatürk Anıtı’na Nazilli Kaymakamlığı, Belediye Başkanlığı ve Türkiye Muharip Gaziler Derneği Nazilli Şubesi’nin çelenk sunumu ile başlayan program, saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından Dernek Başkanı Hasan Karataş’ın konuşması ile devam etti.  

TBMM 19 Eylül 1921 tarihinde verilen önerge ile Sakarya Meydan Muharebesi’nde gösterdiği üstün başarıdan dolayı Mustafa Kemal’e rütbelerin en büyüğü olan Mareşallik ve Gazilik unvanın verildiğini hatırlatan Karataş, “Ölürsem şehit, kalırsam gazi anlayışıyla dış mihraklara karşı vatan savunması yapılmıştır. Orta Asya’da atın üzerinde başlayan bu ruh bugün yerli ve milli silah üretimiyle devam ediyor. 15 Temmuz’da gösterdiğimiz ruhun tekrar canlanmasını, dün olduğu gibi bugün de genç nesillerimizin FETÖ ve Apo yılanlarının başlarını ezmesini, şehit ve gazi olma pahasına yurdumuzu savunmalarını canı gönülden arzu ediyorum” ifadelerini kullandı.
Konuşmaların ardından protokol üyeleri ve gaziler, Eğriboyun Aile Mezarlığı’na giderek buradaki gazi ve şehit mezarlarını ziyaret etti.

Muharip Gaziler Derneği Nazilli Şubesi’nde konuklara pilav ikram edilmesi ve Mevlid-i Şerif okunmasının ardından tören sona erdi.

Programa, Kaymakam İbrahim Küçük,  Belediye Başkan Vekili Erkin Özbek, Cumhuriyet Başsavcısı Mehmet Akif Dönertaş, İlçe Emniyet Müdürü Bünyamin Daşdemir, İlçe Jandarma Komutanı Yzb. Haktan Öztürk, İlçe Milli Eğitim Müdürü Hıdır Dağaşan, İlçe Müftüsü Necati Topaloğlu, Nazilli Devlet Hastanesi Başhekimi Şafak Çalışkan, Ak Parti İlçe Başkanı Bülent Sayar, İYİ Parti İlçe Başkanı Kürşat Engin Özcan, CHP İlçe Başkanı Ali Deveci, muhtarlar, dernek ve STK temsilcileri ile gazi aileleri katıldı.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.