Gebeler, Sağlıklı Nesiller İçin Yürüdü

Gebeler, Sağlıklı Nesiller İçin Yürüdü

Doğal Doğum Derneği, hamilelikte hareketin önemine dikkat çekmek için hamilelerin de katıldığı bir yürüyüş düzenledi.Hamilelikte hareket etmenin bebek için de anne için de çok faydalı olduğuna dikkat...

Doğal Doğum Derneği, hamilelikte hareketin önemine dikkat çekmek için hamilelerin de katıldığı bir yürüyüş düzenledi.

Hamilelikte hareket etmenin bebek için de anne için de çok faydalı olduğuna dikkat çeken Doğal Doğum Derneği Başkanı Doktor Ebru Ünal, anne adaylarına düzenli yürümelerini istedi. Düzenli yürüyen, spor yapan gebelerin daha kolay doğum yaptığını vurgulayan Ünal, bu gebelerin çocuklarında obezite görülme oranının çok düşük olduğunu ifade etti. Ünal, “Sağlıklı gebelik, sağlıklı doğum ve sağlıklı bebekler için düzenli olarak yürüyüş yapılmalı” dedi.

Yürüyüş öncesinde gebeleri Doğal Doğum Derneği ve doğal doğumun önemi konusunda bilgilendiren Dr. Ünal, “Türkiye’de sezaryen oranı yüzde 60 civarında. Gelecek nesillerin sağlıklı olması için normal doğum ile bebeklerin doğması önemli. Doğal Doğum Derneği olarak kadınlara, normal doğum haklarının olduğunu ve doğumlarıyla ilgili neler isteyebileceklerini anlatmaya çalışıyoruz” dedi.

Gebelerin her gün yürümesi gerektiğini ifade eden Dr. Ebru Ünal, “Gebelik sırasında egzersiz yapmak hem anne sağlığını olumlu etkiliyor hem de bebeğin daha sağlıklı olmasını sağlıyor. Gebelikte yürümek çok faydalı bir egzersiz. Gebeler hareket etmekten korkmasın. Yapılan araştırmalarda doğumu beklerken sancılar arasında yürüyüş yapmanın doğumu 1.5 saat kadar hızlandırdığı görülmüştür” diye konuştu.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.