Gece pamuk hasadı yasağına uymayanlara yasal işlem başlatıldı

Gece pamuk hasadı yasağına uymayanlara yasal işlem başlatıldı

Söke’de pamuk hasadının başlamasıyla Söke Pamuk Kalitesini Koruma Komisyonunda yapılan toplantıda ilan edilen gece pamuk hasadı yasağına uymayan 8 makine sahibi ve üreticiler hakkında yasal işlem başlatıldı.

Türkiye’nin önemli pamuk ambarlarının başında gelen ve üretilen Söke pamuğu ile marka olan Söke’de daha kaliteli pamuk üretimi için saat 00.00 ile 08.00 arasında pamuk hasadı yasağı getirilmişti. Söke Pamuk Kalitesini Koruma Komisyonu, nemli pamuk toplanmaması ve alınmaması için yaptıkları denetimlere devam ederken, komisyonca getirilen gece makineli pamuk hasadı yasağına uymayanlar hakkında yasal işlem başlatılıyor. Söke İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü ekiplerinin 00.00 ile 08.00 saatleri arasında yaptıkları pamuk hasadı yasaklarına uyum denetimlerinde 8 hasat makinesinin yasaklara uymayarak nemli pamuk hasadı yaptıkları tespit edilirken, makine sahibi ve üreticiler hakkında yasal işlem başlatıldı.

Söke İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü’nden yapılan açıklamada, “Hasat sezonu boyunca kontrollerimiz devam edecektir. Makine sahibi ve üreticilerimizin hasat sezonunda zor durumda kalmamaları için 00.00 ile 08.00 saatleri arasında pamuk hasadı yapmamaları, yaptırmamaları gerekmektedir. Nemli hasat edilen pamukları satın alan çırçır fabrikalarımızda da denetimler yapılarak, nemli pamuk bulunduranlar hakkında idari yaptırım uygulanacaktır” denildi. 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.