Gediz Meslek Yüksekokulu’nda Kıyafet Sergisi

Gediz Meslek Yüksekokulu’nda Kıyafet Sergisi

Dumlupınar Üniversitesi (DPÜ) Gediz Meslek Yüksekokulu Moda Tasarım ve Giyim Üretim Teknolojisi programları öğretim elemanları ve öğrencilerinin yıl boyu ürettiği giyim eşyalarından Yılsonu Kıyafet Se...

Dumlupınar Üniversitesi (DPÜ) Gediz Meslek Yüksekokulu Moda Tasarım ve Giyim Üretim Teknolojisi programları öğretim elemanları ve öğrencilerinin yıl boyu ürettiği giyim eşyalarından Yılsonu Kıyafet Sergisi düzenlendi.

Dumlupınar Üniversitesi Rektörlüğü ve Bilimsel Araştırma Projeleri Birimince desteklenen, Gediz Meslek Yüksekokulu Moda Tasarım ve Giyim Üretim Teknolojisi programları öğretim elemanları ve öğrencilerinin “Eskigediz’den Yeni Gediz’e Giysi Serüveni” isimli proje kapsamında hazırladığı Yıl sonu Kıyafet Sergisi Meslek Yüksekokulu Sergi Salonunda gerçekleştirildi.

Gediz Meslek Yüksekokulu Müdürü Doç. Dr. Hamdi Melih Saraoğlu, geleneksel bir kültür ve sanat hazinesi niteliğinde olan Gediz’in yöresel kıyafetlerinin geleneksel özellikleri bozulmadan modernize edilerek tasarımlarının yapılması, eserlerin üretilmesi ve sunulmasıyla; milli değerlerimizin tanıtılması ve gelecek kuşaklara aktarılması yönünde çalışmalar yapıldığını belirterek, proje sürecinde, 70 adet geleneksel kıyafet tasarımının Moda Tasarım ve Giyim Üretim Teknolojisi programlarının öğretim elemanları tarafından oluşturulduğunu bildirdi.

Yüksekokul Müdürü Doç. Dr. Hamdi Melih Saraoğlu, projenin gerçekleşmesinde emeği geçen Dumlupınar Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Remzi Gören, DPÜ Bilimsel Araştırma Projeleri Birimi Yetkililerine, Gediz Meslek Yüksek Okulu Moda Tasarımı ve Giyim Üretim Teknolojisi programları öğretim elemanlarına, yüksekokul akademik ve idari personeline, görev alan tüm öğrencilere ve davetlilere teşekkür etti.(MA-EFE)

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.