Gediz Mna Anadolu Lisesi Halk Oyunları Ekibi Bölge Birincisi Oldu

Gediz Mna Anadolu Lisesi Halk Oyunları Ekibi Bölge Birincisi Oldu

Gediz Mustafa Necip Alayeli (MNA) Anadolu Lisesi Gençlik ve Spor Kulübü (GSK) Halk Oyunları Ekibi, Türkiye Halk Oyunları Federasyonu (THOF) Çanakkale 100. Yıl Zeybekler Bölge Yarışmasında birinci oldu...

Gediz Mustafa Necip Alayeli (MNA) Anadolu Lisesi Gençlik ve Spor Kulübü (GSK) Halk Oyunları Ekibi, Türkiye Halk Oyunları Federasyonu (THOF) Çanakkale 100. Yıl Zeybekler Bölge Yarışmasında birinci oldu.

THOF Çanakkale 100. Yıl Zeybekler-2 Grup Geleneksel Düzenlemeli Dal Gençler kategorisinde birbirinden iddialı ekiplerle yarışarak bölge birincisi olan Gediz MNA Anadolu Lisesi Halk Oyunları Ekibi, ilçe halkının gönlünde taht kurmayı başardığı gibi tüm Türkiye’de önde gelen ekipler arasına yerleşti.

Gediz MNA Anadolu Lisesi Okul Aile Birliği Başkanı Kadri Azmioğlu, yaptığı açıklamada, “Uzun yıllardır ilçemizde halk oyunu faaliyetleri sürdüren ve önceki yıllarda Türkiye finallerinde 4’üncülük ve 2’ncilik yaşayan Mustafa Necip Alayeli Halk Oyunu Topluluğu Çanakkale’de yapılan kulüpler bölge şampiyonluğu mücadelesinde birinci oldu. Çocuklarımızı bu başarıdan dolayı kutluyorum. Sene başından beri yoğun bir şekilde çalışıyorlar, emeklerinin haklı karşılığını aldıklarını düşünüyorum. Uzun, meşakkatli bir çalışma ve çabanın ürünü olarak bölge birinciliği kazanmaktan dolayı MNA ailesi olarak gururlu ve mutluyuz.

Hedeflerinin Türkiye şampiyonluğu olduğunu söyleyen Kulüp Halk Oyunu Koordinatörü Kadir Azmioğlu, sözlerine şu şekilde devam etti: “Gençlerimiz gecesini gündüzüne katarak hedeflerindeki engellerden birini aştı. Umarım daha çok çalışarak bundan sonraki Türkiye müsabakalarında hedeflediğimiz Türkiye şampiyonluğuna ulaşırız. Bizlere bu sevinci yaşatan gençlerimize ve ailelerine teşekkür ederim. Çocuklarımızın bu başarısında emeği geçen herkese, başta maddi ve manevi katkılarıyla her zaman bize destek veren kurucumuz Sayın Rose Maria Carla Alâyeli hanımefendiye, MNA Çağdaş Eğitim Vakfı Başkanı Tahsin Azmioğlu’na, halk oyunu eğiticilerine, İlçe Milli Eğitim Müdürü Ahmet Aydın Beye, Okul Aile Birliğinin değerli üyelerine, okulumuz idareci ve öğretmenlerine, öğrencilerimizin ailelerine ve azim, gayret, çaba ve sabır sonucu bize bu gururu yaşatan öğrencilerimize teşekkür ediyor, Türkiye birinciliği yolunda başarılar diliyorum.”

Gediz MNA Anadolu Lisesi Müdürü Mehmet Kale ise, “Mustafa Necip Alâyeli Anadolu Lisesi GSK halk oyunları ekibi Çanakkale’de 19 Nisan 2015 tarihinde yapılan Türkiye Halk Oyunları Federasyonu (THOF) Çanakkale 100. Yıl Zeybekler-2 Grup Yarışmasında kendi kategorisinde bölge birincisi olma başarısını göstererek ilçemize bir gurur daha yaşattı. Ege ve Marmara Bölgesi’ndeki çeşitli illerden faklı ekiplerin yer aldığı kategoride heyecanlı ve çekişmeli yarışmaların sonunda MNA Anadolu Lisesi GSK halk oyunları ekibi etkili ve güzel oyunuyla birinci oldu. Ekibimiz Türkiye finallerinde birinci olma yolunda bir engeli daha aştı. Öğrencilerimizi bu başarısından dolayı kutluyorum, daha güzel başarılara imza atma azim ve kararlığını onlarda görüyorum. İnşallah Türkiye finallerinde Mustafa Necib Alayeli Anadolu Lisesi’nin (MNA) ve Gediz’imizin adını daha iyi duyuracağız. Bu konuda herkesin destek ve dualarını bekliyoruz, bu başarının asıl kahramanları öğrencilerimize, ailelerine, çalıştırıcılara ve emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” dedi.

Mustafa Necip Alâyeli Anadolu Lisesi GSK Başkanı Şeref Demir, kulüp olarak haklı bir başarının sevicini yaşadıklarını belirterek, “Uzun bir çalışma ve gayretin sonucu bu başarıyı elde ettik. Öğrencilerimizi, idarecilerimizi ve emeği geçen herkese teşekkür ederim” dedi. (MA-EFE)

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.