Gediz MYO’dan Kütahya Sera Park AVM’de Yöresel Kıyafet Sergisi

Gediz MYO’dan Kütahya Sera Park AVM’de Yöresel Kıyafet Sergisi

Dumlupınar Üniversitesi (DPÜ) Gediz Meslek Yüksekokulu öğrencilerinin hazırladığı yöresel kıyafetler Kütahya Sera Park Alışveriş Merkezi Sergi Salonu’nda sergilendi.Dumlupınar Üniversitesi Rektörlüğü...

Dumlupınar Üniversitesi (DPÜ) Gediz Meslek Yüksekokulu öğrencilerinin hazırladığı yöresel kıyafetler Kütahya Sera Park Alışveriş Merkezi Sergi Salonu’nda sergilendi.

Dumlupınar Üniversitesi Rektörlüğü ve Bilimsel Araştırma Projeleri Birimince desteklenen, Gediz Meslek Yüksekokulu Moda Tasarım ve Giyim Üretim Teknolojisi programları öğretim elemanları ve öğrencilerince hazırlanan “Eskigediz’den Yeni Gediz’e Giysi Serüveni” isimli proje kapsamında gerçekleştirilen yöresel kıyafet sergi büyük ilgi gördü.

Gediz Meslek Yüksekokulu Müdürü Doç. Dr. Hamdi Melih Saraoğlu, bölgenin geleneksel kıyafetlerinin, başlıklarının ve diğer süsleme elemanlarının tanıtılması ve gelecek kuşaklara aktarılmasının amaçlandığı sergide, geleneksel bir kültür ve sanat hazinesi niteliğinde olan yöresel kıyafetlerin geleneksel özellikleri bozulmadan modernize edilerek tasarımlarının yapılması, eserlerin üretilmesi ve sunulmasıyla milli değerlerin tanıtılması ve gelecek kuşaklara aktarılmasının amaçlandığını söyledi.

Saraoğlu, proje sürecinde 70 adet geleneksel kıyafet tasarımının, Moda Tasarım ve Giyim Üretim Teknolojisi programlarının öğretim elemanları tarafından oluşturulduğunu belirterek, kıyafetlerin defilesinin Gediz Belediyesi Kültür Salonunda yapıldığını, sergisinin ise Gediz MYO Sergi Salonu ve Dumlupınar Üniversitesi Merkez Kampüs Bedesten sergi salonunda açıldığını son aşama olarak Kütahya Sera Park AVM’de sergilendiğini bildirdi.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.