GEKA Genel Sekreteri Alata’dan AYSO Başkanı Şahin’e ziyaret

GEKA Genel Sekreteri Alata’dan AYSO Başkanı Şahin’e ziyaret

Güney Ege Kalkınma Ajansı (GEKA) Genel Sekreteri Süleyman Alata, Aydın Sanayi Odası (AYSO) Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Yunus Şahin’i ziyaret etti.

GEKA’nın 2015 Proje Teklif Çağrısı kapsamında Üretim ve Ticaret Altyapısının Geliştirilmesi, Alternatif Turizm, Yenilenebilir Enerji Konularında Mali Destek Programları ve GEKA’nın 2015 çalışmaları hakkında bilgi vermek üzere Aydın Sanayi Odası’nı ziyaret eden GEKA Genel Sekreteri Süleyman Alata ve GEKA Aydın Temsilcisi Armağan Aydın, AYSO Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Yunus Şahin, Yönetim Kurulu Başkan Yardımcıları Merve Alpargun Altıntaş ve Salih Fahlioğulları ile Yönetim Kurulu üyesi Sinan Yılmaz tarafından karşılandı.

2015 Proje Teklif Çağrısı kapsamında Mali Destek Programlarını tanıtmak üzere Aydın il ve ilçe merkezlerinde üç ekip kurduklarını kaydeden GEKA Genel Sekreteri Alata, aynı zamanda proje hazırlama eğitimlerine başlayacaklarını ve müracaatları kabul ettiklerini söyledi. GEKA olarak 2015 yılında Tekstil/Tasarım, Organik Tarım, Yenilenebilir Enerji, Girişim Sermayesi, Termal Turizm ve Savunma Sanayi olarak 6 konu üzerinde yoğunlaşacaklarını ifade eden Alata, “Aydın ve bölgesinin bu konularda önemli alt yapısı var. Özellikle başta zor gibi düşünülen savunma sanayide şu anda Ankara’da çok önemli yatırımlar yapıldı. Savunma sanayinde üretilecek ne olursa olsun yerli firmaya tüm bilgi ve teknoloji aktarımının hazır olarak yapılacağı offset anlaşmalar yapıldı. Zaman içerisinde firmalar kendilerini geliştirerek piyasaya rahatlıkla çıkabilecekler. Ankara’daki firmalar da işe böyle başladı. Aydın’da birçok sanayi kuruluşu savunma sanayi için üretim yapabilecek durumda” dedi.

Aydın’da 2014 yılı ihracat rakamlarına göre 500 milyon dolar katma değer oluşturulduğuna işaret eden AYSO Başkanı Şahin de, ihracatın ithalatı karşılama oranı dikkate alındığında Aydın’ın Ege Bölgesi ve ülke genelinde ilk sıralarda yer aldığını söyledi. Savunma sanayiye yönelik özellikle ithalatı ortadan kaldıracak imalatlarda hem ülke hem de sanayici için çok büyük katma değer oluşturulacağını belirten Şahin, “GEKA desteği ile birlikte belirleyeceğimiz sektörel konularda Üniversite -Sanayi İşbirliği ile AR-GE merkezleri kurulabilir. Bu merkezler, imalatçı firmalar için önemli bir rehber nitelinde olacak ve ilimizde kısa bir sürede Teknokent’in kurulmasına katkı sağlayacaktır” diye konuştu.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.